Connect with us

Revistateo.ro

ATENȚIE MARE! Părinții care nu fac ASTA în noul an școlar riscă AMENZI uriașe! Declarația OFICIALĂ!

Stiri

ATENȚIE MARE! Părinții care nu fac ASTA în noul an școlar riscă AMENZI uriașe! Declarația OFICIALĂ!

Guvernul a adoptat înainte de începutul acestui an școlar legea vaccinării, care introduce obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Naţional de Vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau anumitor grupuri.

Statul român s-a angajat astfel să finațeze să asigure și să organizeze activitatea de vaccinare prin vaccinuri eficiente și sigure care sunt autorizate în mod corespunzător și legal.

Care sunt vaccinurile obligatorii

Vaccinările cuprinse în Calendarul Naţional de Vaccinare pentru copii;

Vaccinările impuse de situaţii epidemiologice care implică vaccinarea ca măsură de intervenţie în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;

Vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unităţile sanitare publice şi private;

Vaccinările pentru alt personal din unităţile publice şi private care prin natura atribuţiilor sunt expuse suplimentar la boli infecţioase sau pot reprezenta surse de infecţie care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre de guvern.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială.

De asemenea, conform Adevărul,  pentru responsabilizarea şi asumarea atribuţiilor prevăzute în proiectul de act normativ, au fost stabilite sancţiuni corecte şi echitabile pentru fiecare dintre actorii implicaţi în procesul de vaccinare: – instituţii ale autorităţilor publice centrale şi locale – Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Direcţiil de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, instituţii de învaţământ, direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului; – furnizorii de servicii medicale de vaccinare; – părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor eligibili la vaccinare; – producatorii şi distribuitorii de vaccinuri.

Normele de aplicare urmează a fi aprobate în termen de 12 luni de la data publicării legii în Monitorul Oficial. Tot într-un interval de 12 luni de la publicare, furnizorii de servicii medicale de vaccinare care funcţionează la respectiva dată au obligaţia de a se înregistra în RENV. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

„Sunt şi amenzi de zece mii de lei, dar sunt pentru părinţii care refuză să participe la acţiunea de informare, nu pentru cei care refuză vaccinarea. Sancţiunile privesc atât ministrul, cât şi funcţionarii din minister, Direcţii de Sănătate publică, absolut tot lanţul de vaccinare, iar ceea ce s-a vehiculat în presă cu privire la faptul că părinţii vor fi amendaţi pentru faptul că nu-şi vaccinează copii este inexact. Părinţii vor fi amendaţi în situaţia în care refuză să participe la întâlnirea cu grupul de lucru, refuză să participe la întâlnirea cu medicul de familie pentru a fi informaţi despre vaccinuri. Practic, părintele are dreptul să refuze dar îşi asumă toată responsabilitatea”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Citește și: Raed Arafat despre vaccinare. Mesaj important pentru parinti

Citește și: Reacția vehementă a unui medic român despre criza vaccinurilor

2 Comments

2 Comments

  1. vasile

    2017-09-11T20:50:01+03:00 at 2017-09-11T20:50:01+03:00

    De ce mintiti si dezinformati? nu s-a adoptat nici o lege in privinta vaccinarii care sunt in continuare optionale.

  2. Iuliana CP

    2017-09-11T22:22:07+03:00 at 2017-09-11T22:22:07+03:00

    Serios??? :))) De unde ati scos minciuna asta cat casa? Va rog sa nu mai dezinformati!
    Deocamdata este doar un proiect!
    NU S-A VOTAT NICIO LEGE A VACCIANRII!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top