Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Atenție! Această boală te poate ucide în 24 de ore. Un tânăr din Brașov a murit zilele trecute

Medicii din România transmit un semnal de alarmă către toți pacienții. Zilele trecute, un brașovean a murit din cauza meningitei, o afecțiune care presupune inflamarea membranelor care acoperă creierul și coloana vertebrală.

Ce trebuie să știi despre meningită, o boală extrem de gravă

Boala e declanșată de o bacterie sau de un virus și apare îndeosebi vara și la începutul toamnei. 19 persoane din România prezintă simptomele bolii, în timp ce un tânăr a murit la 24 de ore după ce a aflat că o are.

„Cei internaţi prezentau febră, subfebră sau cefalee. Acum sunt cu stare generală bună, fiind vorba de colegi sau rude ale tânărului. Nu e niciunul în pericol. Noi am luat toate măsurile. Orice simptom a fost internat. S-a făcut şi profilaxie. În jur de 200 de persoane, care au intrat în contact cu el, au venit la spital”, a declarat Claudia Bularca (DSP Brașov) pentru Mediafax.

Principalele simptome ale meningitei sunt cele ale unei gripe severe: gât înțepenit, durere în zona cervicală, febră, frisoane, stări de vomă, somnolență, dureri musculare și fotofobie.

CITEȘTE ȘI: Cancerul cerebral, boala care da semne mult prea tarziu

CITESTE SI: Un cunoscut doctor explică de ce au murit 24 de copii depistați cu rujeolă – VIDEO

Atenție! Meningita este o afecțiune contagioasă, susțin doctorii. Conform statisticilor oficiale, anual 80% dintre copiii mici o fac. Se poate transmite pe mai multe căi: prin mâncare, apă ori prin atingerea obiectelor contaminate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top