Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

ATENTIE! A fost emis Cod galben de lapovita si polei

ANM a emis o avertizare Cod Galben de polei si precipitatii mixte pentru mai multe judete din sudul si vestul tarii, in urmatoarele ore, noteaza Agerpres.

Este COD GALBEN de polei intre orele 8.00 si 11.00, pe arii relativ extinse in judetele Dolj si Olt (inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Caracal si Slatina) si in sudul judetului Valcea. In plus, si pe drumurile nationale si europene aferente se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie ce determina depuneri de polei.

Mai mult, intre orele 07:00 si 10:00, in municipiului Bucuresti si local in judetele Ilfov, Dambovita, Calarasi, Ialomita si Prahova, se vor semnala: precipitatii mixte ce determina depuneri de polei.

Potrivit comunicatului emis, intre orele 06:00 si 09:00, local in judetele Teleorman, Giurgiu si Arges, se vor semnala precipitatii mixte ce determina depuneri de polei.

Este bine de stiut ca meteorologii au emis, marti, o informare de ninsori, precipitatii mixte si polei, valabila miercuri, in intreaga tara.

Astfel ca, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 6 ianuarie, ora 4,00 — 6 ianuarie, ora 22,00, temporar vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora se va afla in extindere treptata dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzand cea mai mare parte a tarii.

Mai mult, spre sfarsitul noptii de marti spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local in Oltenia, sudul Banatului si sud-vestul Munteniei, iar in prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma si in restul Munteniei (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti) si pe arii restranse in Dobrogea.

Dupa-amiaza si in prima parte a noptii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local si temporar, mai ales in regiunile din jumatatea de nord a tarii.

ANM precizeaza ca, incepand din cursul noptii de 6 spre 7 ianuarie (miercuri spre joi) vor predomina ninsorile, in special in nord-est si in zona de munte, iar in sud-est va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai importante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top