Connect with us

Revistateo.ro

dormi

Sanatate

ATENTIE: 2 pozitii in care dormi cresc riscul de Alzheimer!

Intr-un studiu recent, oamenii de stiinta au descoperit ca modul in care dormi este o cauza pentru boala Alzheimer. Faci si tu aceste greseli?

Daca dormi pe o parte poti sa scazi considerabil riscul de a face Alzheimer. Atunci cand dormi pe burta sau pe spate, creste posibilitatea de a capata boli neurologice.

CITESTE SI: Dieta care reduce riscul de Alzheimer la jumătate

Studiu publicat in „Journal of Neuroscience” arata faptul ca pozitia in care dormi afecteaza creierul, care este mai predispus sa se imbolnaveasca de Alzheimer sau Parkinson. Cercetarea a avut loc pe parcursul a mai multi ani, prin intermediul RMN: imagistica prin rezonanta magnetica. Aceasta a relevat ca, in timpul somnului, creierului se curata de proteinele amiloid ß (principala cauza pentru Alzheimer) care, daca se depun pe creier produc afectiuni serioase.

RECOMANDARE: TEST ONLINE: Alege pozitia in care dormi cu persoana iubita si afla adevarul despre relatia voastra!

Cercetatorii spun ca multe tipuri de dementa sunt legate de tulburari ale somnului (dificultate de a adormi sau felul in care dormi).

ATENTIE: Oamenii de stiinta atrag atentia ca rezultatele sunt deocamdata in proces de analiza, pentru ca testele s-au realizat doar pe rozatoare. Este nevoie de experimente si studii complexe pentru a descoperi daca sunt valide in cazul oamenilor.

Sursa foto: popsugar-assets.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top