Connect with us

Revistateo.ro

Ața dentară -esențială pentru sănătatea dinților

Ingrijirea dintilor

Ața dentară -esențială pentru sănătatea dinților

Exact așa cum îți perii dinții zilnic, ar trebui să folosești și ața dentară. Există numeroase beneficii pe care aceasta ele are supra sănătății orale. Ea ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor de mâncare, pătrunzând acolo unde periuța nu poate – între dinți. Folosirea aței dentare previne bolile parodontale și gingivale, cariile și respirația urât mirositoare. Iată ce trebuie să știi înainte de a folosi ața dentară:

CITEȘTE ȘI: CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PERIUȚA DE DINȚI

–  folosește ața dentală pentru a curăța spațiile dintre dinți în fiecare zi

– ața dentară ar trebui utilizată cel puțin o dată pe zi

– curățarea se face prin mișcări delicate, pentru a nu agresa gingiile

– dacă îți este greu să folosești ața dentară, apelează la un dispozitiv special.

Magazinele oferă o gamă variată de variante când vine vorba despre igiena orală. Astfel există ață dentară cu ceară, fără ceară, irigatoare orale care folosesc apa pentru a îndepărta placa bacteriană, apa de gură. Atât ața dentară cu ceară cât și cea fără acționează eficient în curățarea dinților. Experții spun că cel mai important este să utilizezi ața dentară, nu contează ce variantă o alegi. Un dispozitiv special te poate ajuta atunci când nu te descurci să ții ața cu mâna, sau devine dureros.

Experții spun că majoritatea apelor de gură nu fac decât să acopere mirosurile neplăcute și nu elimină în totalitate bacteriile și mizeria din gură. De aceea este esențial să te bazezi pe pasta de dinți, periuță și ață dentară.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top