Connect with us

Revistateo.ro

Astronomul Magda Stavinschi, despre cum ne influenteaza planetele si cand vine sfarsitul lumii

Inedit

Astronomul Magda Stavinschi, despre cum ne influenteaza planetele si cand vine sfarsitul lumii

Astronomul Magda Stavinschi a vorbit pentru prima oara despre cum ne influenteaza cu adevarat planetele si cand vine sfarsitul lumii.

Magda Stavinschi a fost prezenta aseara la emisiunea „Punctul de intalnire” de la Antena 3, unde a facut o serie de dezvaluiri interesante despre ce se intampla in spatiul cosmic.

Magda Stavinschi: Avem eclipsa totala de luna in septembrie

„Avem eclipsa totala de luna in septembrie. Avem si evenimente imprevizibile, precum ploile de stele cazatoare. Este un fenomen extrem de placut si, cu ocazia asta, oamenii afla ce se intampla in Univers si care e relatia dintre noi si Univers, pentru ca noi suntem o particula infima pentru Univers”, a declarat doctorul in astronomie la Antena 3.

Daca nu se faceau cercetari spatiale, nu aveam oala de teflon

„Urmarea cercetarilor spatiale le vedem in viata noastra de zi cu zi: teflonul a fost folosit de astronomi in spatiul cosmic si azi avem tigaie cu teflon. De asemenea, revolutia din industria telefoanelor se datoreaza tot cercetarilor facute de NASA sau ESA”, a mai spus astronomul.

Peste cati ani vine sfarsitul lumii. De ce trebuie sa ne mutam pe alta planeta in urmatorii ani

„De la a studia efectiv influenta planetelor asupra noastra pana la a spune ce se va intampla e mult. Luna influenteaza prin mareele terestre. Foarte putini stiu ca scoarta terestra se ridica si coboara in fiecare zi cu 60 de centimetri. Nu simtim asta pentru ca si noi zi de zi urcam si coboram. Astrul care are cea mai mare influenta asupra noastra este Soarele. Inca eclipsele totale de Soare sunt extrem de importante chiar pentru studiul astrului. Eclipsa ne ofera singura ocazie cand putem studia coroana.

Acel moment va dura doar cateva mii de ani. In aceasta perioada, distanta de la Pamant la Luna, respectiv Luna-Soare este raportul dintre diametrul Lunii si diametrul Soarelui. Activitatea solara poate duce la eruptii vulcanice sau la caderea retelelor de curent electric. Va exista si un sfarsit al Soarelui.

Cand se vor afla planetele in faza retrograda in 2016 si care sunt amenintarile acestora

Horoscop de toamna 2016. Previziuni generale pentru fiecare zodie in parte

Mai avem vreo 4-5 miliarde de ani sa cautam si sa ne ducem pe alta planeta. Tot combustibilul din Soare se va consuma, si, odata cu el, tot sistemul solar va pieri. Eu cred ca ne mutam pe alte planete, si, probabil ati auzit de acele exoplanete. Unele sunt de dimensiunile Pamantului, in jurul altor stele. Noi speram ca acolo sa gasim un sediu, o casa, o viitoare casa pentru oameni.

Daca, asa ca astronomi, va prognozez 4-5 miliarde de ani, ca oameni sper sa fim suficient de inteligenti sa nu ne distrugem propria planeta. Exista o planeta interesanta pentru noi, si anume Venus. Acel superb Luceafar de seara sau de dimineata nu e atat de superb. Acolo e o atmosfera extrem de apasatoare. Uitati-va la Venus ca sa puteti vedea cum ajunge Pamantul”, a mai mentionat Stavinschi.

Astronomul Magda Stavinschi, despre cum ne influenteaza planetele si cand vine sfarsitul lumii-1

Animalele simt eclipsele si cutremurele

„In preajma Eclipsei de Soare din 1999, animalele s-au dus la culcare pentru ca, pentru ele, s-a schimbat ciclul. Cerula devenit mai intunecat, iar temperatura a scazut. Daca scoarta Pamantului oscileaza, animalele pot presimti evenimentele cu cateva secunde inainte”, a adaugat astronomul.

Va avea loc un fenomen fantastic in noaptea de Revelion din acest an

„Catastrofele naturale sunt legate de planete. Ceasul de la mana este legat si de ceasul atomic, care lucreaza cu miliardimi de secunde. Pot sa va spun ca in noaptea de Revelion va fi un nou salt de secunda. Diferenta dintre ceasul atomic si ceasul de pe Pamant a ajuns la 37 de secunde. Fizica nucleara si misiunile spatiale nu se pot dispensa de timpul dat de rotatia Pamantului, de aceasta alternanta zi-noapte. Atentie, in noaptea de Revelion, derulati-va ceasul cu o secunda”, inchide astronomul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top