Connect with us

Revistateo.ro

Tu știi cum se aprind corect lumânările pentru vii și morți? Dacă încă ai anumite incertitudini, atunci găsești aici răspunsurile de care ai nevoie.

Credinta

Așa se aprind corect lumânările pentru vii și morți

Sunt mulți credincioși care nu știu cu certitudine cum se aprind corect lumânările pentru vii și morți. Mai jos vei gasi răspunsul, astfel încât data viitoare când vei aprinde lumânări pentru cei vii, ori pentru cei adormiți, să știi exact cum este indicat să procedezi.

Așa se aprind corect lumânările pentru vii și morți

Înainte de toate, credincioșii trebuie să știe ce simbolizează, de fapt, lumânarea aprinsă. Persoana care aprinde o lumănare arată că Îl iubește pe Dumnezeu, pe Hristos. Așadar, în primul rând, lumănarea aprinsă Îl simbolizează pe Iisus Hristos, care este „lumina lumii”. Însă, lumânarea simbolizează și jertfa credinicosului adusă lui Dumnezeu.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine sa pastrezi tot anul lumanarea de la slujba de Inviere
CITEȘTE ȘI: Ce este lumânarea de la botez și la ce este folosită?

Câte lumânări se aprind, de fapt, pentru morți și pentru vii? Câte una pentru fiecare persoană pentru care te rogi, fie că este vorba despre un om care încă este în viață, ori care a trecut în rândul celor adormiți? Trebuie să știi că ai putea aprinde câte una pentru fiecare persoană pentru care te rogi, dar dacă nu îți permiți să cumperi mai multe lumânări, atunci poți la fel de bine sp iei numai două. Una va fi pentru cei vii, iar cealaltă pentru cei adormiți. Când aprinzi fiecare lumânare, nu uita să îi pomenești pe toți cei pentru care te rogi, indiferent dacă sunt persoane care încă se află printre noi, ori nu. Nu uita să spui și ”Pomenește Doamne pe robii Tăi”, după care să rostești numele fiecărei persoane.

Așadar, data viitoare când aprinzi o lumânare pentru vii și pentru cei adormiți, știi cum trebuie să procedezi. Așa cum am menționat mai sus, sunt unii credincioși care nu știu cum să procedeze, câte lumânări să aprindă etc. Deci, poți aprinde două lumânări, una pentru morți și una pentru vii, ori mai multe. În functie de bugetul pe care îl ai în acele momente.

sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top