Connect with us

Revistateo.ro

Rugăciunea lumânărilor aprinse

Credinta

Rugăciunea lumânărilor aprinse

Tu știi care este rugăciunea lumânărilor aprinse și la ce ajută? Se spune că face minuni pentru cei care o rostesc. Însă, trebuie să fie spusă noaptea, în anumite condiții, cu sufletul deschis. Iată ce trebuie să știi despre rugăciunea care face minuni.

Despre rugăciunea lumânărilor aprinse

Se spune că această rugăciune a fost scrisă de un duhovnic. Acesta este învăluit în mister. Rugăciunea a fost pierdută la un momnt dat, după care a fost regăsită. S-a păstrat în taină de atunci. Se spune că cei care o rostesc vor scăpa de anumite boli, de necazuri și pericole. Este comparată cu un ajutor divin pe care îl primesc oamenii ce au probleme.

Însă, trebuie să fie respectate și anumite condiții. Spre exemplu, este indicat să ai un duhovnic și împreună cu el să alegi o zi de post. Rugăciunea aceasta a lumânărilor aprinse se va face în genunchi. Vei avea nevoie de 40 de lumânări pe care este important să le iei de la biserică, nu de la magazin. Cele din comerț nu vor avea efectul așteptat.

Acele lumânări trebuie să ardă complet. Este important ca pentru fiecare lumânare aprinsă să se rostească de patru ori ”Tatăl Nostru”. Este bine de știut că ritualul acesta trebuie să înceapă înainte de miezul nopții și să se termine înante de a începe ziua următoare. La final, după ce ard lumânările, se spune o singură dată rugăciunea lumânărilor aprinse. Nu se va mai spune nimic altceva. Apoi, cel puțin o jummătate de oră, se va păstra tăcerea.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care se spune la fiecare început de săptămână

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care alungă farmecele. Se spune sâmbăta

Rugăciunea lumânărilor aprinse:

„Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precistă și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, relele și patimile, blestemele, farmecele, descântecele și uneltele diavolești de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi, din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu”…

Apoi se cere ajutorul divinității, după care rugăciunea se încheie astfel: „Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea ta cea sfântă! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”.

După aceea se ține post timp de șapte zile. În fiecare zi de post se vor aprinde 6 lumânări și pentru fiecare se va spne ”Tatăl nostru” tot de patru ori. Apoi se citește o singură dată rugăciunea lumânărilor aprinse. După aceea, șase săptămâni la rând, în zilele de miercuri și de vineri, se va aprinde câte o lumânare. Se va spune din nou ”Tatăl nostru” de patru ori. La final se va rosti o singură dată rugăciunea lumânărilor. Toate lumânările care au fost arse în această perioadă vor fi duse la biserică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top