Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Greșeala pe care o faci când aprinzi lumânări în biserică. Preoții spun că îl superi pe Dumnezeu dacă…

Cu toții aprindem câte o lumânare când mergem la biserică, fie că o punem la „Vii” sau la „Adormiți”. Lumânarea simbolizează puritatea, iluminarea căii pe care sufletele o urmează în viață și dincolo de ea.

Ce trebuie să faci când aprinzi lumânări în biserică

Marii duhovnici spun că mai toți creștinii fac o greșeală care îl supără pe Dumnezeu atunci când depun o lumânare în altarele din fața bisericilor.

Semnificația aprinderii unei lumânări este extrem de importantă. Dumnezeu nu se uită la mâinile pline, spun preoții și teologii, ci la mâinile curate. Prima condiție în aprinderea unei lumânări este rugăciunea.

Mulți creștini aprind lumânările și își fac doar cruce, iar în acest fel omit să se mai roage crezând că este suficient.

CITEȘTE ȘI: Cele mai puternice superstitii legate de oglinzi

De ce nu trebuie să poarte femeile pantaloni în biserică

Preoții spun că se ia în considerare flacăra minții și nu flacăra de la lumânare, care reprezintă materialul. Ori, așa cum se știe, întunericul material și spiritual este aducător de moarte, de deznădejde, de pustietate.

Mai mult, lumânarea aprinsă în biserică ori în afara ei are caracter de jertfă. Dăruirea unei lumânări celui amărât, care vrea să o aprindă în memoria unei persoane dragi, este tot un act de jertfă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top