Connect with us

Revistateo.ro

credit

Stiri

Angajații cu contract pe perioadă determinată vor putea accesa credite

Numărul persoanelor cu contract pe perioadă determinată este în creștere în România, marile companii preferând acest tip de colaborare cu angajații în ultimii ani. Având în vedere acest nou trend pe piața muncii, băncile s-au adaptat, oferind posibilitatea angajaților care au un astfel de contract să acceseze credite și alte produse bancare care până acum erau disponibile doar pentru cei angajați cu un contract pe perioadă nedeterminată.

Care sunt condițiile accesării unui credit de către angajații cu contract pe perioadă determinată?

Dacă până acum persoanele care nu aveau un contract pe perioadă nedeterminată nu puteau să acceseze cele mai populare produse bancare, în speță împrumuturile, acum băncile s-au adaptat la dinamica pieței muncii și oferă soluții și pentru aceștia. Împrumuturile pentru angajații cu contract pe perioadă determinată pot fi accesate dacă aceștia întrunesc următoarele condiții:

  • adeverință de salariat furnizată de către angajator;
  • angajatul trebuie să aibă contractul reînnoit cel puțin o dată.

CITEȘTE ȘI: Legea salarizarii unitare. Tichetele de masa, inlocuite

Iată ce credit poate obține un angajat cu un contract pe o perioadă de cinci ani, potrivit digi24:

Iată care sunt condiţiile pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioadă de un an sau pentru cinci ani: pentru cele pe o perioadă scurtă, rata este destul de ridicată, de 1740 de lei, însă va plăţi dobânzi şi comisioane mici, de doar 900 de lei pentru toată perioada. La împrumuturile pe o perioadă de cinci ani, rata este mult mai mică, de 400 de lei. La sfârşitul anului trecut, în România existau 5,5 milioane de salariaţi activi, iar aproape 9% dintre aceştia aveau contracte de muncă pe perioadă determinată. Înseamnă aproape jumătate de milion de contracte.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top