Connect with us

Revistateo.ro

Alimentele care SPERIE diabetul

Sanatate

Alimentele care SPERIE diabetul

Diabetul de tip 2 poate fi reglat si cu ajutorul altor alimente decat cele indicate de medici in general.

Dupa cum se stie, diabeticii nu au voie sa consume zahar si nici produse din carbohidrati. Iata 7 dintre alimentele pe care le pot consuma persoanele cu diabet de tip 2:

MURELE
Bogate in antioxidanti si flavonoide, murele sunt ideale pentru a controla zaharul din sange cu ajutorul vitaminei C si E, care se gaseste din belsug in acest fruct. Puteti opta pentru suc de mure facut la storcator sau blender sau congelate.

MERELE
La fel ca si murele, aceste fructe pline de sanatate contin vitamina C si antioxidanti. Pentru diabetici, cele mai recomandate mere sunt cele padurete, putin mai acrisoare.

BROCCOLI
Contine multe fibre si crom. Cromul si fibrele sunt benefice in tratarea diabetului de tip 2. Poate fi consumat la abur cu putin ulei de masline si sare de mare.

AVOCADO
Este bogat in grasimi monosaturate cu rol in scaderea nivelului de colesterol. Potrivit studiilor medicale, grasimile vegetale nesaturate previn aparitia diabetului de tip 2.

SPARANGHEL
Are doar 20 de calorii si contine antioxidanti si acid folic. Glutationul din sparanghel scade nivelul de zahar din sange marind astfel productia insulinei.

MIGDALE
Acestea sunt bogate in fibre, grasimi polinesaturate si proteine care combat diabetul. Migdalele stabilizeaza nivelul de zahar din sange.

OVAZUL
Reduce nivelul colesterolului din sange. De asemenea, un alt rol atribuit ovazului este reducerea constipatiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top