Connect with us

Revistateo.ro

Afla de ce este bine sa mananci migdale dimineata. Aduc numeroase beneficii corpului si te ajuta sa previi anumite boli grave.

Sanatate

Motivele pentru care este indicat sa mananci migdale dimineata

Migdalele contin vitamine si minerale precum vitamina E, zinc, calciu, magneziu, acizi grasi omega 3. Toate acestea aduc numeroase beneficii corpului. Insa, inainte de a consuma migdalele, este bine sa le lasi in apa peste noapte. Afla de ce este indicat sa hidratezi migdalele inainte de a le consuma si de ce este bine sa consumi o mana de migdale in fiecare zi, mai ales dimineata.

De ce este bine sa mananci migdale dimineata

Migdalele hidratate peste noapte sunt mai usor de digerat si elibereaza mai multi nutrienti. Acelasi lucru este valabil pentru majoritatea nucilor si semintelor. Cele mai multe dintre ele ar trebui sa fie lasate cateva ore in apa inainte de a fi consumate.

Daca vei consuma in fiecare zi acest aliment, vei observa ca aduce numeroase beneficii corpului. Printre cele mai importante sunt cele mentionate in randurile care urmeaza.

Migdalele asigura sanatatea inimii. Grasimile bune, proteinele si potasiul din migdale asigura sanatatea inimii. Vitamina E reduce riscul de a suferi de anumite boli de inima, iar magneziul previne atacul de cord.

Migdalele iti dau energie. Daca vei consuma in fiecare dimineata cateva migdale, acestea iti vor da energie.

Migdalele scad nivelul colesterolului. Lucrul acesta se intampla pentru ca aceste alimente contin vitamina E si calciu care scad nivelul colesterolului din sange.

Migdalele aduc beneficii si la nivelul creierului. Contin substante care imbunatatesc activitatea creierului si scad riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

Migdalele asigura sanatatea oaselor. Vitaminele, mineralele si fosforul din migdale asigura sanatatea oaselor. De asemenea, previn osteoporoza.

Migdalele regleaza tensiunea arteriala. Potasiul din migdale tine sub control tensiunea arteriala si fluctuatiile acesteia.

Migdalele previn cancerul. In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca migdalele, consumate des, ajuta la prevenirea cancerului.

Asadar, migdalelel aduc numeroase beneficii corpului si previn unele probleme de sanatate. De aceea este indicat sa se consume cateva migdale in fiecare zi. Insa este foarte important ca acestea sa fie lasate in apa peste noapte.

Articol pe aceeasi tema:

Beneficiile uimitoare ale uleiului de migdale

Uleiul de migdale este utilizat încă din antichitate și este considerat ca fiind aur pentru pielea uscată. El se obține prin presarea la rece a sâmburilor de migdale și este unul dintre cele mai folosite uleiuri vegetale.

De asemenea, este unul dintre cele mai populare uleiuri care se utiliează în aromaterapie. Uleiul de migdale are numeroase beneficii asupra pielii și părului și se folosește în scop cosmetic din ce în ce mai des.

Este un emolient natural, care se absoarbe mai greu în piele, ceea ce îl face foarte potrivit pentru masaj. Un masaj cu acest miraculos ulei vă oferă o piele intens hidratată, catifelată și strălucitoare.

De asemenea, previne îmbătrânirea și calmează iritațiile și mâcărimile. După cum am spus mai sus, este ideal pentru persoanele care au pielea uscată. Se poate utiliza ca atare sau se poate combina cu alte tipuri de ulei vegetal și cu uleiuri esențiale. Puteți să îl combinați cu unt de shea pentru un tratament împotriva vergeturilor, sau îl puteți introduce în loțiunile și cremele de corp obișnuite.

Uleiul de migdale face minuni și pentru părul și scalpul dumneavoastră. Hrănește cuticulele părului, stimulează creșterea și previne căderea părului.

Alături de câteva picături de ulei de ricin și câteva de ulei de ylang-ylang, puteți trata părul uscat și firele despicate. Îl puteți include în diverse măști pentru păr, mai ales în cele cu ulei de măsline și ulei de cocos.

Puneți câteva picături de ulei de migdale în laptele demachiant sau în crema de noapte pe care o folosiți. Vă ajută la hidratarea pielii și chiar ameliorează cearcănele.

Îl puteți folosi pentru a vindeca buzele crăpate sau pielea iritată și inflamată. Folosiți-l cu încredere în zona ochilor pentru că este delicat cu pielea subțire din această zonă. Alături de uleiul de avocado și cel de mentă, îl puteți utiliza pentru reflexoterapie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top