Connect with us

Revistateo.ro

Alimente cu efect afrodisiac

Cuplu

Alimente cu efect afrodisiac

Se pare că oamenii au fost interesaţi de alimentele cu efect afrodisiac încă de pe vremea Afroditei, zeiţa iubirii, care, conform legendelor, a ieşit din mare pe o stridie, dând apoi naştere lui Eros, zeul iubirii. Dincolo de mitologie, testele ştiinţifice arată că există anumite arome care pot avea ca rezultat mai mult de un simplu efect de satietate. Aşadar, iată o lista cu alimente cunoscute pentru creşterea apetitului sexual.

Ardeiul iute: această legumă secreta o substanţă (capsaicina) care stimulează terminaţiile nervoase şi accelerează pulsul. Totodată, capsaicina este responsabilă pentru „fierbinţeala” cauzată de ardeii iuţi. Acest aliment afrodisiac ar avea aşadar rolul important de a elibera endorfine, care produc senzaţia de plăcere.

Mierea: cunoscută prin sursa sa de bor, un mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea şi satisfacţia sexuală a femeilor. Studiile arată că borul poate să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormonul responsabil pentru atracţia sexuală.

Ciocolata: conţine un stimulent numit feniletilamină, care iţi va induce o stare de bine similară celei provocate de endorfine. Cercetătorii cred că ciocolata conţine substanţe care influenţează transmiterile neurologice de la nivelul creierului şi teomobrina, o substanţă similară cu cofeina, un excitant al sistemului nervos şi un stimulent al miocardului.

Stridiile: sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru sinteza testosteronului. Acest hormon masculin contribuie şi la cresterea libidoului la femei.

Busuiocul: se pare că acesta stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că planta cu un parfum unic poate induce starea de bună dispoziţie.

Ghimbirul: radacina sa poate fi consumată crudă sau ca un condiment pentru fripturi. Acesta stimulează circulaţia sângelui şi contribuie implicit la creşterea apetitului sexual.

Nucşoara: este un afrodisiac ce creşte şi fertilitatea, iar femeile din China se pare că ştiu acest lucru şi il consumă cu regularitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top