Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care încetinesc îmbătrânirea

Dieta si Sport

Alimente care încetinesc îmbătrânirea

E  cunoscut faptul că alimentația ne poate afecta felul în care arătăm, felul în care trăim și în care îmbătrânim.

Iata mai jos 5 alimente care încetinesc îmbătrânirea, conform unor specialiști acestea ar putea chiar inversa acest proces.

Broccoli – probabil cea mai urâtă legumă din lume (urâtă – ca înfățișare și urâtă ca sentiment) sau rudele sale: conopida, varza, spanacul, salata verde, napul și alte legume în special verz). Sunt excelente pentru că ajută la detoxifiere, conțin tot felul de minerale și previn cancerul.

CITEȘTE ȘI: ALIMENTE INTERZISE LA MICUL DEJUN

Ouale – sunt excelente dacă sunt consumate cum trebuie. Contrar așteptărilor, ouăle nu îți cresc colesterolul. Acestea sunt o foarte bună sursă de proteine și antioxidanți care ajută la protejarea sistemului osos și nervos, protejează ochii și creierul, reduc riscurile slăbirii vederii și apariției bolilor de sistem nervos central, previne inclusiv Alzheimerul.

Ridichiile – o vorbă din popor spune ca e foarte bine să îți mănânci toate verziturile.  Dar trebuie să știm că e bine sa ne ocupăm și de cele roșiatice. Ridichiile ajută la circulația sângelui și previn anemia.

Afinele – cele mai recente studii au demonstrat că afinele conțin antioxidanți care pot lupta cu tumorile provocate de anumiți agenți. Alte alimente de culoare violetă ofera aceleași beneficii. Exemplu: vinetele.

Roșiile – cred că nu mai au nevoie de nicio prezentare. Conținutul lor mare de minerale și agenți sănătoși ajută la prevenirea apariției bolilor de colon, bolilor de piele și inimă. Ajută la prevenirea cancerului de prostată, previn cataracta și multe altele.

Așa că doamnelor și domnilor, atunci când mergeți la cumpărături, sfatul nostru este să treceți și cele de mai sus pe listă, nu sunt scumpe și merită.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top