Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care imbunatatesc circulatia sangelui

Sanatate

Alimente care imbunatatesc circulatia sangelui

Din seria de alimente care imbunatatesc circulatia sangelui fac parte castanele, ghimbirul, usturoiul si piperul.

Primele semne ale unei circulatii deficitare sunt amorteala, picioarele reci, cresterea in volum a gambelor si mainile umflate. Circulatia deficitara netratata poate crea probleme de sanatate importante. Imbunatatirea circulatiei este posibila prin consumul anumitor alimente. Printre complicatiile care pot aparea din cauza unei circulatii sanguine deficitare se numara infarctul sau atacul cerebral.

Alimentele care imbunatatesc circulatia sangelui

1. Gingko biloba – Cunoscut si ca arborele pagodelor, aceasta planta are proprietati vasodilatatoare, venotonice si antiinflamatorii. Planta poate fi consumata sub forma de suplimente sau ceai. Gingko biloba contine substante care activeaza plagile sanguine si ajuta la coagularea sangelui. Planta este recomandata persoanelor care sufera de boli cardiovasculare si au probleme cu arterele.

2. Castanele – Consumul de castane face arterele mai puternice. Castanele contin doua substante esentiale unei bune circulatii. Escina si esculina evita formarea edemelor si cresc rezistenta vasile sanguine la presiune mare.

3. Usturoiul – Consumul de usturoi ajuta la dilatarea vaselor de sange si impiedica coagularea acestuia. Previne acumularea plagilor de sange pe artere si reduce riscul de a suferi de ateroscleroza. Consumat zilnic, usturoiul imbunatateste in special circulatia sangelui in membrele inferioare.

4. Ghimbirul – La fel ca usturoiul, consumat sub forma de condiment sau in ceai, ghimbirul ajuta la evitarea formarii cheagurilor de sange care pot bloca circulatia si reduce riscul formarii bolilor coronariene. Ghimbirul contine gingerol, o substanta ale carei proprietati benefice pentru sange si inima sunt recunoscute de medici.

5. Piperul – Continutul bogat de capsaicina activeaza si stimuleaza sistemul cardiovascular. Reduce presiunea arteriala si nivelul de colesterol rau din sange. Reduce si posibilitatea de a suferi de ateroscleroza intarind arterele.

CITESTE SI: Bea zilnic acest ceai si nu vei mai avea probleme cu circulatia sangelui

6. Uleiul de peste – Acest tip de ulei este extras din tesuturile mai multor tipuri de peste precum tonul si somonul. Contine acizi grasi Omega 3, benefici nu doar pentru sanatatea inimii, ci si pentru intregul sistem imunitar.

Alte alimente benefice pentru circulatia sangelui sunt rozmarinul si ananasul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top