Connect with us

Revistateo.ro

Alerta de infestare cu bacteria E.coli pe litoral

Stiri

Alerta de infestare cu bacteria E.coli pe litoral

E alerta de infestare cu bacteria E.coli pe litoral, in plin sezon estival. Biologii Directiei de Sanatate Publica din Constanta anunta ca nivelul de infestare cu aceasta bacterie in zona Costinesti este aproape de cea maxima admisa.

Medicii sustin ca alerta a fost emisa dupa ce multi turisti au transformat marea in toaleta publica, iar cei care se imbaiaza in valurile Marii Negre sunt expusi infectiilor de tot felul.

Alerta de infestare cu bacteria E.coli in apa de mare este la cota 97 din 100 de unitati, adica foarte aproape de valoarea maxima. Cel mai important lucru pentru turisti este sa evite pe cat posibil imbaierea in mare pana cand cei de la Directia de Sanatate Publica vor veni cu o noua informare.

Cele mai murdare obiecte din casa ta. Tu stii care sunt?

5 boli pe care le poti lua dintr-o baie publica

Medicii au luat mai multe probe pentru depistarea bacteriei E.coli, dar si pentru stabilirea nivelului de enterococi, bacterii prezente in intestinul oamenilor si animalelor. Aceste infectii afecteaza tractul urinar si digestiv si poate duce la meningita si septicemie.

Cea mai curata apa de pe litoral se gaseste in zona de nord a statiunii Mamaia, insa bacteriile pot trece orice granita, oricand, avertizeaza DSP Constanta.

2 Comments

2 Comments

  1. marcela

    2016-08-12T13:44:07+03:00 at 2016-08-12T13:44:07+03:00

    nu stiu daca pe vremea lui Ceausescu se faceau atatea testari ale apei marii pentru depistarea bacteriilor dar, stiu ca erau la tot pasul toalete publice, pe plaja sau pe strada, unde si cei de la tara, veniti cu camioanele la mare, stateau la rand si se plateau 0,25 bani. Unde-s toaletele publice acum in toata tara?????
    Cum sa nu ne imbolnavim de tot felul de microbi????

  2. adrian

    2016-08-12T19:15:33+03:00 at 2016-08-12T19:15:33+03:00

    administratorii de plaje nu au obligatii clare in igienizarea plajelor si a locurilor de campare? ce face SANEPID-UL? sa nu faca insolatie !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top