Connect with us

Revistateo.ro

Alege un stil de viaţă sănătos la 50 de ani

Sanatate

Alege un stil de viaţă sănătos la 50 de ani

Alege un stil de viaţă sănătos la 50 de ani. Grija cea mai mare în momentul de faţă trebuie să fie îndreptată către talie, căci pe lângă aspectul estetic, diametrul acesteia e direct proporţional cu apariţia bolilor cardiovasculare. Pentru femei, asta înseamnă că talia nu ar trebui să depăşească 89 de cm, iar la bărbaţi 102 cm. În plus, nutriţioniştii recomandă o reducere a aportului caloric cu 200 kcal, întrucât riscul de îngrăşare este din ce în ce mai crescut. Asta înseamnă că doamnele ar trebui să consume undeva între 1440 şi 1800 kcal pe zi, iar domnii între 1400 şi 2200 kcal zilnic.

Citeşte şi Cum să opreşti timpul la 30 de ani

Cum vă menţineţi un stil de viaţă sănătos? În primul rând axaţi-vă pe alimente sănătoase, cum sunt fructele, legumele, cearealele integrale,carnea slabă şi lactatele degresate. În acelaşi timp, evitaţi pe cât posibil băuturile acidulate, pâinea albă, grăsimile (cele saturate), sarea, pastele albe şi untul.

Nu este suficient însă să aveţi doar o alimentaţie sănătoasă. Şi mişcarea ajută la pastrarea unui tonus muscular bun şi ajută la arderea grăsimilor. Pentru asta este suficient să faceţi câte o plimbare lejeră pe zi, sau câteva exerciţii de aerobic. Dacă aveţi posibilitatea mergeţi la un bazin de inot ori ocupaţi-vă de grădinărit.

Citeşte şi Reţeta stilului de viaţă la 40 de ani

Nu uitaţi nici de exerciţiile pentru antrenarea minţii, extrem de importante la această vârstă, întrucât vă vor ajuta enorm în lupta pentru prevenirea tulburărilor de memorie ori a instalării demenţei. Completaţi integrame ori alte jocuri interactive, iar astfel creierul vostru se va menţine sănătos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top