Connect with us

Revistateo.ro

Ajutor de la stat pentru plata chiriei și a facturilor la gaze și curent.

Stiri

Ajutor de la stat pentru plata chiriei și a facturilor la gaze și curent. Vezi dacă te numeri printre beneficiari

Ajutor de la stat pentru plata chiriei și a facturilor la gaze și curent. Guvernul Romaniei a adoptat in ultima sedinta o Hotarare de Guvern prin care stabileste cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice pentru o anumita categorie de oameni.

Beneficiarii sunt veteranii de razboi, vaduvele veteranilor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat.

„Acestia vor beneficia la finele lui 2017 de un ajutor anual in cuantum de 370 de lei/persoana pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice.”, se arata in Hotararea de Guvern.

Suma este cu 10,5% mai mare fata de cea de anul trecut.

Sumele pentru plata acestui ajutor, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suporta din bugetele aprobate Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii, in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie.

In total, de aceasta HG vor beneficia in total 10.066 persoane, iar fondurile provin din bugetele pe anul 2017 ale Ministerelor mai sus amintite.

Anul trecut, acest ajutor social a fost in valoare de 335 de lei.

Articol pe aceeași temă: Ajutor de la stat: se dau bani de la primărie în fiecare lună! Vezi dacă te încadrezi

Ajutor de la stat! Se dau bani de la primărie! Persoanele cu venituri lunare mici pot solicita de la primarie acordarea unui ajutor de incalzire pe timpul iernii.

Condiții pentru a beneficia de ajutor

Una din principalele conditii pentru acordarea ajutorului este cunatumul veniturilor solicitantului:

  • ajutorul poate fi obtinut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de pana la 1,572 ISR (786 de lei);
  • persoanele singure pot obtine ajutorul daca au un venit net mediu lunar de maximum 2,164 ISR (1.082 de lei);
  •  in cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrica si lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita maxima a venitului net mediu lunar pe persoana (persoana singura sau membrul de familie) trebuie sa fie, in principiu, de cel mult 1,230 ISR (615 lei).

Atunci cand se stabileste venitul net mediu lunar sunt luate in calcul toate veniturile realizate in luna anterioara lunii depunerii cererii.

Situațiile în care nu se acordă ajutor de la stat

De asemenea, autoritatile tin cont si de bunurile mobile si imobile pe care le au solicitantii. In acest sens, exista o lista a bunurilor care, daca se afla in proprietatea solicitantilor, duc la refuzarea ajutorului pentru incalzirea locuintei, mai exact:

  • cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti;
  •  terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta si alte terenuri intravilane care depasesc 1.000 mp in zona urbana si 2.000 mp in zona rurala;
  •  autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de zece ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile;
  •  mai mult de un autoturism/o motocicleta cu o vechime mai mare de zece ani;
  • autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze;
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top