Connect with us

Revistateo.ro

Cei care refuză să lucreze ar putea rămâne fără ajutor social

Stiri

Ajutoare noi de la stat: se dau bani de la primărie, 1.200 lei în fiecare lună! Vezi dacă te încadrezi

Primaria Capitalei anunta o noua masura sociala menita sa ii ajute pe cei cu venituri reduse.

Astfel, familiile cu un singur parinte din Bucuresti pot primi un ajutor social de pana la 1.200 lei lunar.

Pentru a beneficia de acesti bani trebuie indeplinite urmatoarele conditii: parintele sa aiba domiciliul in Bucuresti si sa figureze in baza de date a Directiei Generale de Asistenta Sociala de sector ca fiind beneficiar al alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala.

„In acest moment, din partea statului, prin ministerul de resort, aceste familii primesc o suma infima, este vorba de circa 100 de lei.

Astfel, pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie de pana la 200 de lei, se acorda o suma de 300 de lei pentru familiile cu un copil, 600 de lei pentru familiile cu 2 copii, 900 de lei pentru familiile cu 3 copii si 1.200 lei pentru familiile cu 4 sau mai multi copii.

„Pentru familiile monoparentale cu venit net lunar per membru de familie cuprins între 201 si 530 lei, se acorda o suma de 200 de lei pentru familiile cu un copil, 400 de lei pentru familiile cu 2 copii, 600 de lei pentru familiile cu 3 copii si 800 lei pentru familiile cu 4 sau mai mulţi copii.”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

De asemenea, statul vine și în ajutorul celor cu venituri reduse pentru încălzire pe timp de iarnă. Acestea sunt condițiile:

– ajutorul poate fi obtinut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de pana la 1,572 ISR (786 de lei);

– persoanele singure pot obtine ajutorul daca au un venit net mediu lunar de maximum 2,164 ISR (1.082 de lei);

– in cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrica si lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita maxima a venitului net mediu lunar pe persoana (persoana singura sau membrul de familie) trebuie sa fie, in principiu, de cel mult 1,230 ISR (615 lei).

Atunci cand se stabileste venitul net mediu lunar sunt luate in calcul toate veniturile realizate in luna anterioara lunii depunerii cererii.

Recomandare: Veste bună pentru proprietarii de păduri! Se dau bani de la stat

Bani de la stat pentru proprietarii de păduri situate în zonele protejate. Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a anunţat că propritarii vor primi bani, în baza unei hotărâri de guvern, pentru că nu pot exploata lemnul de pe suprafaţa de pădure deţinută.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă pui o monedă de 50 de bani într-un colţ din casă

Bani de la stat pentru proprietarii de păduri
Este pentru prima dată când statul dă astfel de compensaţii. Proprietarii de păduri vor primi banii după ce vor depune un dosar la sediul Gărzii Forestiere.

Peste 40 la sută din pădurile din ţară sunt situatie în arii protejate, mai exact 216.000 de hectare, iar pentru acest an se vor acorda peste 19 milioane lei.

Ministrul a mai anunţat şi că o dată cu modificarea Codului Silvic, oamenii vor putea cumpăra la un preţ mai mic patru milioane de metri cubi de lemn pentru foc rezultat din pădurile din proprietatea statului, din copacii căzuţi sau din igienizarea arborilor. Necesarul de lemn de foc la nivel naţional este de 21 milioane de metri cubi.

Este pentru prima dată şi când toată pădurile vor fi păzite, iar statul va plăţi pentru paza pădurilor cu o suprafaţă mai mică de 30 de hectare, informează digi24.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top