Connect with us

Revistateo.ro

Ai sub 1,77 metri? Uite la ce boli te expui!

Sanatate

Ai sub 1,77 metri? Uite la ce boli te expui!

În timp ce unii se plâng de faptul că sunt prea înalţi, alţii îşi doresc să mai creacă puţin. Ştiai însă că eşti predispus la anumite boli, în funcţie de înălţimea pe care o ai?

O serie de studii arată faptul că persoanele cu o înălţime mai mare se pot îmbolnăvi mai repede de cancer, după cum afirmă şi Geoffrey Kabat, un epidemiolog american. „Melanomul, cancerul la tiroidă, la rinichi, la sân și la colon sunt puternic asociate cu înălțimea“, afirmă acesta.

După mai multe cercetări, acesta a ajuns la concluzia că femeile ce ating pragul de 1,77 metri au un risc cu până la 40% mai mare de a dezvolta diferite forme de cancer decât cele ale căror înălţime ajunge la 1,52 metri.

CITEŞTE ŞI: Studiul care arată vârsta reală a unei persoane

Se pare că explicaţia este una cât se poate de simplă: „Femeile mai înalte tind să aibă organe mai mari și mai multe celule în organism, astfel șansa de a dezvolta mutații care duc la cancer este mai mare“, explică specialistul american.

Drept urmare, dacă eşti şi mai mică de 1,52 metri şi ai şi o greutate normală, ar trebui să te consideri norocoasă, căci riscul de a ţi se forma un cheag de sânge este cât se poate de mic. Pe de altă parte, cu cât eşti mai înaltă, cu atât sângele va trebui pompat pe o distanţă mai mare, lucru ce poate duce la creşterea riscului formării de cheaguri, ce pot rezulta în accidente vasculare cerebrale.

Mai mult, de fiecare dată când vă veţi simţi complexate de înălţimea voastră, gândiţi-vă că în voi se află una dintre genele legate de longevitate, conform celor spuse de cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein. Se pare că aceştia au descoperit o mutaţie genetică ce extinde durata de viaţă a unei persoane mai mici de înălţime, comparativ cu persoane mai înalte.

Totodată, cele cu înălţimea de 1,72 metri au cu 28% mai puţine şanse de a face boli de inimă faţă de cele care au 1,60 metri, iar o femei a cărei înălţime nu depăşeşte 1,70 metri se poate bucura de faptul că are cu 50% mai puţine riscuri de a face demenţă, comparativ cu o alta reprezentantă a sexului frumos de doar 1,55 metri.

Sursa foto huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top