Connect with us

Revistateo.ro

Afla in cateva secunde daca risti sa faci ALZHEIMER

Sanatate

Afla in cateva secunde daca risti sa faci ALZHEIMER. Testul pe care toti japonezii il fac!

Alzheimer este o boala grea, ce ne inspaimanta pe toti. Afla cu ajutorul urmatorului test, ce dureaza doar cateva secunde, daca si tu esti predispus la dementa.

Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca un test simplu, de doar cateva secunde, ne poate arata daca suntem predispusi la Alzheimer. Astfel, testul respectiv presupune sa stai echilibrat intr-un singur picior vreme de 20 de secunde. Chiar daca pare o gluma, s-a dovedit ca incapacitatea de a-ti pastra echilibrul in timp ce stai doar intr-un picior poate fi semnul unor microsangerari la nivelul creierului, puse de mult ori pe seama unei forme incipiente de dementa.

Atentie! In caz ca nu poti sta intr-un picior timp de 20 de secunde nu inseamna neaparat ca ai Alzheimer, insa riscul de a face temuta boala in viitor este mult mai mare. In plus, acelasi test simplu iti arata daca esti predispus la a face accident cerebral, pe baza aceleiasi ipoteze.

CITESTE SI: Descoperire uluitoare privind Alzheimerul. Vitamina care dezleaga totul

CITESTE SI: ATENTIE: 2 pozitii in care dormi cresc riscul de Alzheimer!

Cercetarea ce a condus la realizarea acestui test a fost coordonata de catre doctorul Yasuharu Tabaca de la Universitatea din Kyoto si a fost efectuata pe 841 femei si 546 barbati, cu varsta medie de 67 de ani. Subiectii au fost rugati sa iti pastreze echilibrul pe diverse perioade de timp, iar concluzia a fost ca cei care nu reuseau sa-si pastreze echilibrul pe o durata mai mare de timp aveau si diverse leziuni la nivelul micilor vase cerebrale, confirmate si de analizele de laborator.

Ce este Alzheimer?

In primul rand trebuie precizat faptul ca dementa nu este o boala simpla, ci mai degraba un termen de specialitate ce se foloseste pentru a descrie un grup de afectiuni ce ajung sa distruga creierul. De fapt, exista mai mult de 200 de tipuri de dementa, iar boala Alzheimer reprezinta 60 – 70% dintre cazuri, fiind de altfel cea mai cunoscuta forma de boala.

Printre trasaturile afectiunii se afla micsorarea creierului si afectarea hippocampusului, zona asociata cu memoria. In ciuda perceptiilor despre afectiune, aceasta nu este o parte normala din procesul de imbatranire, astfel ca se recomanda teste suplimentare atunci cand sunt observate primele semne de boala.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top