Connect with us

Revistateo.ro

Află cum să previi răceala in mod eficient

Sanatate

Află cum să previi răceala in mod eficient

Răceala şi primăvara sunt prietene bune, însă oamenii nu o agreează pe prima dintre ele.

CITEŞTE ŞI: PREVINE RĂCEALA CU ACEST CEAI MINUNE

Un rinovirus uman, se numeşte cea mai comună cauză a răcelii care este acoperită cu proteine ce se pot atașa de membrana exterioară a celulelor noastre. Există 200 de tipuri de virusuri care cauzează răceala, dar majoritatea sunt ori rinovirusuri, ori coronavirusuri. Îi prindem de pe orice atingem cu mâinile, cum ar fi clanțele, dar și din strănuturile venite din apropiere. Sursa este de obicei formată din elevi. În medie, copiii răcesc de șapte-zece ori pe ani, iar adulții de două-cinci ori.

Sistemul imunitar al corpului angajează o acțiune masivă de contracarare a invadatorilor și tocmai această reacție imunitară cauzează multe din simptomele răcelii. Tusea, strănuturile, gâtul inflamat și producerea prolifică a mucoasei fac parte din efortul corpului de a elimina micii intruși.

Durerile pot fi cea mai istovitoare parte a unei răceli și poate părea că cea mai bună metodă de a le contracara este consumul unor analgezice. Dar nu apela la ibuprofen pentru a te ajuta cu răceala comună. Cercetările de la Universitatea Southampton arată că paracetamolul este o opțiune mai bună pentru a te scăpa de simptomele răcelii, iar ibuprofenul le-ar putea prelungi.

Laureatul Premiului Nobel, Linus Pauling, a anunțat în 1970 că dacă iei 1.000 mg de vitamina C vei reduce răceala cu 45%. Ultima evaluare a tuturor dovezilor, publicată de corpul de revizuire științifică Cochrane Collaboration, aprobă. Administrarea regulată a vitaminei C reduce răceala.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top