Connect with us

Revistateo.ro

vara

Sanatate

Afla cum poti scapa de problemele de sanatate care iti pot strica vara

Nu lasa afectiunile de sezon sa iti strice vara! Spune ADIO durerilor de cap, arsurilor solare sau indigestiilor cu cateva masuri de preventie.

Vara inca nu a trecut si daca ai planuit concediul sau mai pleci intr-o excursie, trebuie sa stii ca sunt trei mari probleme care iti pot strica distractia:

1. Migrene

Atunci cand transpiri, pierzi sodiu, fapt care duce la dureri cumplite de cap. Migrenele sunt insotite de stare de greata si sensibilitate la lumina si miros.

CUM LE EVITI?

Consuma multa apa, pentru a fi in permanenta hidratat, nu iesi din casa la orele la care soarele arde cu putere si, cat tine vara, ia suplimente alimentare care sa ajute organismul sa suporte schimbarile de temperatura.

CITESTE SI: Ce SĂ NU MĂNĂNCI pentru a SCĂPA DE MIGRENĂ

2. Arsuri solare

Daca ai pielea sensibila, te poti pricopsi cu ele si doar daca mergi pe strada. Dar riscul cel mai mare este la mare sau la plaja, unde nu simti cat arde soarele si ajungi sa descoperi acasa ca suferi de arsuri.

CUM LE EVITI?

Foloseste zilnic crema cu factor de protectie solara, inclusiv pentru ten. Acopera cat mai mult din corp atunci cand este soarele puternic si foloseste palarii.

3. Indigestii si intoxicatii alimentare

Daca vei consuma alimente contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziti risti sa faci intoxicatie alimentare. Laptele sau carnea sunt mai predispuse sa se strice vara, la peste 30 de grade Celsius, daca nu sunt pastrate in conditii optime.

CUM LE EVITI?

Spala toate alimentele pe care le consumi si ai grija sa le gatesti in conditii de igiena. Este bine sa fii atent tot timpul, dar in special vara, la locurile de unde cumperi mancare: sa respecte normele de curatenie si sa aiba flux mare de productie, astfel incat tu sa nu mananci alimente vechi.

CITESTE SI: Modul de prevenire a indigestiei

Este mai bine sa previi decat sa tratezi, nu? Vara asta poti spune ca ai scapat de cele mai frecvente trei afectiuni ale sezonului estival.

Sursa foto: menhealth.in

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top