Connect with us

Revistateo.ro

Afinele fac minuni pentru organismul tău

Stiri

Afinele fac minuni pentru organismul tău

Afinele fac minuni pentru organismul tău. Aceste fructe de pădure au o serie de beneficii asupra sănătăţii noastre, motiv pentru care ar trebui să le consumăm regulat. De exemplu, un pahar de suc din afine, consumat dimineaţa pe stomacul gol, previne tulburările sistemului urinar şi are un efect antiseptic asupra întregului organism. Mai mult decât atât, este un diuretic ideal şi ţine înfecţiile tractului urinar la distanţă, precum şi o serie de boli cum este cistita.

CITEŞTE ŞI: 5 alimente care duc la constipaţie

Un alt motiv pentru care este indicat să consumăm afine e acela că ţin infecţiile la distanţă şi pot fi folosite, local, în tratarea eczemelor, dermatitelor, ori a diverselor răni. În plus, s-a dovedit că un regim alimentar ce include aceste minuni ale naturii îmbunătăţeşte vederea şi reduce oxidarea colesterolului LDL, prevenind astfel cheagurile de sânge din artere.

Bogate în vitamina C şi fibre, aceste fructe de pădure îmbunăţăţesc tranzitul intestinal şi au efect antioxidant. Pe lângă faptul că mai conţin calciu, fier şi potasiu, afinele sunt recomandate celor care suferă de diabet zaharat, întrucât contribuie la reglarea nivelului glicemiei din sânge.

Sucul de afine asigură şi aportul zilnic de vitamina C, atât de necesară bărbaţilor. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat cum această vitamină este responsabilă de mobilitatea celulelor spermatice, deci implicit şi de fertilitatea sexului puternic.

Putem consuma afinele în diferite forme, de la starea lor naturală, la diverse sucuri ori smoothie-uri, iar astfel vom observa cum sistemul imunitar se va întări, lucru atât de necesar într-o perioadă de trecere de la un anotimp la altul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top