Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Traditii si obiceiuri

Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare cunoscuta si sub numele de Sfanta Maria, are loc pe 15 august. Este una dintre cele mai importante sarbatori pentru crestinii din intreaga lume.

Adormirea Maicii Domnului se refera la moartea si inaltarea Ei cu trupul la cer, eveniment despre care nu se gasesc relatari in Sfintele Evanghelii ci doar in traditiile Bisericii. Evenimentul inaltarii Maicii Domnului la cer este tratat de cei patru parinti orientali – Patriarhul Modest al Ierusalimului, Andrei Criteanul, Gherman al Constantinopolului si Sfantul Ioan Damaschin.

Uite care sunt traditiile si obiceiurile care au loc cu ocazia sarbatorii „Adormirea Maicii Domnului” sau „Sfanta Maria”:

1. Femeile merg la biserica pentru a pomeni mortii, rugandu-se pentru ei. Acestea trebuie sa duca obiecte de casa preotului pentru a le sfinti, dar si vinul si mancarea pe care le vor da la pomana mortului.

2. Incepand cu 15 august se pot face din nou programari de nunti in Biserica, pana in luna noiembrie, atunci cand incepe Postul Craciunului.

3. Oamenii lucreaza mai intens decat in toate lunile de vara pana pe 8 septembrie, la Sfanta Maria Mica, pentru ca roadele toamnei sa fie mai bogate.

CITESTE SI: Rugăciunea făcătoare de minuni

4. In aceasta zi de sarbatoare, orice floare culeasa de pe camp sau de langa orice sant banal capata puteri tamaduitoare daca este pusa la o icoana cu Maica Sfanta.

5. Barbatii nu trebuie sa se scalde in ape curgatoare daca doresc sa aiba o soarta linistita.

6. In toate casele, usa de la intrare trebuie sa fie deschisa pe parcursul intregii zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele credinciosilor, pentru a le binecuvanta.

CITESTE SI: Îți poartă cineva sâmbetele? Iată RUGĂCIUNEA PENTRU VRĂJMAȘI!

7. Traditia spune ca ziua de 15 august este cea mai indicata pentru angajarea paznicilor la vii.

8. Ziua Sfintei Maria este ultima in care se mai pot aduna plante de leac.

9. Daca in preajma acestei sarbatori infloresc trandafirii, vom avea o toamna lunga si calduroasa.

Sursa foto: comuniuneaortodoxa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top