Connect with us

Revistateo.ro

Adormirea Maicii Domnului. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare

Credinta

Adormirea Maicii Domnului. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare

Pe 15 august se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului. Este una dintre cele mai importante sărbători din timpul anului. Acesta este momentul în care Fecioara Maria a trecut la cele veșnice. Credincioșii se bucură cu prilejul acestei sărbători, deși face referire la trecerea la cele veșnice a Fecoarei Maria. Iată ce să nu faci în ziua aceasta de sărbătoare.

Adormirea Maicii Domnului. Ce să faci și ce să eviți în această zi

Ziua de 15 august este una a pelerinajelor. Este o zi de praznic, de rugăciune. Mulți credincioși consideră această sărbătoare ca fiind un prilej pentru a petrece. Cu toate acestea, nu este vorba despre o sărbătoare a bucuriei. Cu prilejul Adormirii Maicii Domnului, credincioșii trebuie să facă pomană pentru cei ce nu mai sunt printre noi. Se face pomană mai ales pentru cei care poartă numele derivate din numele ”Maria”.

În popor, sărbătoarea aceasta mai este cunoscută și ca Sântămăria Mare. Este una dintre cele mai mari sărbători de pe parcursul unui an.

Fecioara Maria este una dintre cele mai iubite divinități. Fetele îi cer ajutorul pentru a se căsători. Femeile însărcinate îi cer ajutorul Fecioarei Maria pentru a avea o naștere ușoară. Cei păgubiți se roagă pentru prinderea hoților, iar descântătoarele îi cer ajutorul pentru a vindeca bolile.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care ușurează sufletul

CITEȘTE ȘI: Rugaciunea nodurilor, catre FECIOARA MARIA

Tot pe data de 15 august este celebrată și Ziua Marinei. Asta dearece Fecioara Maria este și patroana spirituală a marinarilor.

Bolnavii, oamenii care suferă și nu găsesc niciun fel de alinare se roagă la Fecioara Maria. Din bătrâni se spune că Fecioara este prima care aude rugăciunile oamenilor. Și, se pare că Ea este cea care transmite rugăciunile către Dumnezeu. Este vorba despre acele rugăciuni care merită să fie împlinite.

Conform religiei ortodoxe, onomastica se serbează pe data de 8 septembrie, de Sântamaria Mică, ziua în care s-a născut Fecioara Maria. Ziua de 15 august este cea în care se dă pomană pentru cei ce nu mai sunt printre noi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top