Connect with us

Revistateo.ro

Începe postul Adormirii Maicii Domnului. Tot ce trebuie să știi

Credinta

Începe postul Adormirii Maicii Domnului. Tot ce trebuie să știi

Creștinii trebuie să știe că începe postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta, dacă este ținut cu smerenie, poate duce la îndeplinirea dorințelor. Se spune că Fecioara Maria se roagă pentru toți oamenii, pentru toți păcătoșii. Cei ce cred în Maica Domnului și se roagă, vor avea numeroase beneficii.

Ce trebuie să știi despre postul Adormirii Maicii Domnului

Pe data de 31 iulie are loc lăsatul secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului. În acest moment, creștinii se pregătesc să renunțe, timp de două săptămâni, la ceea ce este lumesc. Lăsatul secului este momentul în care oamenii sunt îndemnați să se reculeagă, să nu păcătuiască, să se întoarcă spre Dumnezeu.

Postul trebuie văzut ca fiind un act spiritual superior. Nu este deloc o dietă, așa că toți creștinii trbeuie să înțeleagă acest lucru.

Se spune că Fecioara Maria îi va ajuta pe cei care postesc cu trupul și cu sufletul până pe data de 15 august. Spre deosebire de postul Paștelui, care etse unul al tristeții, acesta este un post al bucuriei. Se ține de către cei care vor să își arate dragostea față de Fecioara Maria.

Tot acum, oamenii se pot spovedi și se pot împărtăși dacă primesc dezlegare. Sunt scutiți de post copiii mai mici de 7 ani, bătrânii, oamenii bolnavi, precum și femeile însărcinate. Însă preotul trebuie să le ofere acestora îcuviințare înainte de a începe postul.

CITEȘTE ȘI: Rugaciune facatoare de minuni catre Maica Domnului

CITEȘTE ȘI: Unde trebuie ținută icoana cu Maica Domnului pentru ca rugăciunile să prindă putere

Dacă data de 31 iulie pică într-o zi de miercuri sau vineri, atunci se va lăsa sec cu o zi înainte. Dacă această sărbătoare va pica într-una din zilele acelea, atunci se va da dezlegare la pește, vin și untdelemn.

Lunea, miercurea și vinerea, până la ora 15:00, se va ține post cu strictețe. Se va consuma numai hrană uscată. În zilele de marți și de joi se vor consuma lgume fără ulei. Acestea pot fi fierte. Pe data de 6 august, creștinii care țin post vor avea dezlegare la vin, pește, untdelemn.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top