Connect with us

Revistateo.ro

Greseala facuta de romani de Sfanta Marie fara sa isi dea seama

Stil de viata

Greșeala făcută de români de Sfânta Maria

Sfanta Maria sau Adormirea Maicii Domnului este sarbatoarea crestina in amintirea zilei in care Fecioara Maria a murit- 15 august. Sarbatoarea este precedata de o perioada de doua saptamani de postire.

Citeste si: Sfanta Maria: Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

Citeste si: Rugaciune facatoare de minuni catre Maica Domnului

In calendarul popular, de Sfanta Maria Mare se marcheaza trecerea de la vara la toamna, iar marinarii sarbatoresc de ziua ocrotitoarei lor, Ziua Marinei. In 15 august aproximativ 2,2 milioane de romani isi sarbatoresc onomastica. Aceasta este de fapt si greseala pe care o fac romanii, pentru ca preotii spun ca in aceasta zi este sarbatorit sfantul al carui nume il purtam si nu cei care ii poarta numele si nu se spune „La multi ani!”.

„Cinstim sfantul al carui nume il purtam. Iar urarea potrivita este: Sa porti numele sfantului cu dragoste si demnitate! La multi ani duhovnicesti in imparatia Cerurilor! si La multi si binecuvantati ani!”, a spus parintele Eugen Tanasescu, pentru Adevarul.

In plus, preotul a mai adaugat ca in acest mod il dam deoparte pe sfant incercat sa-i luam locul.

“Facem o greseala enorma: dam sfantul la o parte si ne serbam noi asezandu-ne in locul lui. Sa nu cadem in aceasta ispita! Noi trebuie sa cinstim numele sfantului prin fapte. Daca facem fapte bune, vom fi impreuna cu el. Sfintii ne iubesc pe toti, mai ales daca le purtam numele”, a explicat parintele Tanasescu.

O alta greseala pe care multi o fac in aceasta zi este sa se certe cu cineva. O veche traditie spune ca in aceasta zi este interzis sa fii certat cu cineva sau sa intri in conflict. Se spune ca in caz contrar iti va merge rau intregul an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top