Connect with us

Revistateo.ro

Adio ghene de gunoi in bloc

Inedit

ADIO ghene de gunoi în bloc

ADIO ghene de gunoi în bloc. Hotărârea de consiliu ar trebui pusă în aplicare până în anul 2025, asta pentru va fi nevoie de o serie de amenajări în cadrul blocurilor prevăzute cu ghene pe interior. Cu toate acestea, cert este că nimeni nu va mai putea arunca gunoiul direct de pe scara blocului, aşa cum se întâmplă acum, spre disperarea celor care locuiesc la parterele clădirilor respective şi care se plâng de zgomot şi de gândaci ori rozătoare.

Consilierii bucureşteni au dispus în schimb păstrarea şi folosirea camerei de la baza blocurilor, care va vi însă amenajată corespunzător, fără a mai exista acel tub de colectare.

CITEŞTE ŞI: World Press Photo 2015 ajunge la București pe 7 mai
„Până în anul 2025 se va renunța la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosință numai camera de la parterul blocului, care va fi amenajată corespunzător. De asemenea, această cameră va fi salubrizată, igienizată, prin grija asociației de proprietari/ locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociației deservite”, se arată în proiectul de hotărâre, citat de Agerpres.

Tot până în 2025 municipalitatea trebuie să amenajeze spaţii speciale în fiecare cartier, pentru ca cetăţenii să poată colecta diferit deşeurile, în funcţie de natura lor.

„Se vor lua măsuri ca accesul să se facă doar de către cei deserviți”, mai spune hotărârea adoptată recent de consilieri, care prevede ca spaţiile respective să fie delimitate corespunzător, pentru ca oamenii să deprindă obiceiul de a arunca gunoiul în locuri special amenajate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top