Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Actorul Mihai Fotino a incetat din viata

Mihai (Misu) Fotino, actor al Teatrului National Bucuresti (TNB), a incetat din viata luni, la varsta de 83 de ani. Decesul a survenit in jurul orei 15.30 la Spitalul Elias din Bucuresti, unde era internat de o saptamana.

Pe pagina de Facebook oficiala a Teatrului National Bucuresti a fost publicat urmatorul mesaj: „Maestrul Mihai Fotino (Misu Fotino) a incetat din viata, in cursul zilei de azi, la varsta de 83 de ani. In cei peste 50 de ani petrecuti pe scena Teatrului National «I. L. Caragiale» din Bucuresti, artistul a dat viata unor personaje memorabile. Iti multumim, Maestre!”

Maestrul Mihai Fotino (cunoscut si ca Misu Fotino) (n. 14 septembrie 1930, Bucuresti – d. 13 ianuarie 2014, Bucuresti) a fost un actor roman de teatru. A detinut o bogata experienta in teatru si in cinematografie, desfasurandu-si activitatea de mai bine de 77 de ani. A jucat in numeroase comedii si a fost prezent in emisiuni de televiziune.

Copilaria si adolescenta le-a trait la Brasov, unde tatal lui era actor si cu care a jucat impreuna inca de cand era foarte mic. A debutat la varsta de 6 ani, in anul 1936, in piesa de teatru „Coloniale”.

Din 1952, Mihai Fotino a devenit actor la Teatrul Dramatic din Brasov. A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, joaca la Teatrul National „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti.

La cea de-a XIV-a editie a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate.

1 Comment

1 Comment

  1. Adriana

    2014-01-14T12:06:29+02:00 at 2014-01-14T12:06:29+02:00

    Dumnezeu sa il odihneasca in pace si ma bucur ca am putut sa vad multe din pesele care a jucat acest mare si iubit actor Mihai Fotino

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top