Connect with us

Revistateo.ro

A fost descoperită gena "drama queen"

Stiri

A fost descoperită gena „drama queen”

Cercetătorii de la Universitatea British Columbia (UBC) din Canada spun că moştenim de la părinţi modul în care creierul nostru reacţionează la anumite informaţii ce ţin de emoţii, atfel că genele sunt acelea care ne diferenţiază modul în care reacţionăm la diferiţi stimuli.

Cu alte cuvinte, dacă părinţii noştri au tendinţa de a dramatiza şi de a exagera mai mereu, să nu ne mire că şi noi avem acelaşi tip de comportament.

Astfel, savanţii au descoperit că purtătorii anumitor gene văd lucrurile într-o lumină diferită, motiv pentru care lucrurile negative sau cele pozitive sunt simţite mult mai intens de anumite persoane, de unde şi comportamentul de „drama queen”, dând naştere unei activităţi mult mai sporite în anumite zone ale creierului.

CITEŞTE ŞI: Cum se face detoxifierea mentală

„Oamenii chiar văd lumea în feluri diferite. Pentru oamenii cu această variaţie genetică, lucrurile relevante din punct de vedere emoţional care se petrec în lume par a fi mult mai intense”, a explicat Rebecca Todd, coordonatoarea studiului, informează dailymail.co.uk.

Mai exact, cercetătorii au descoperit că gena ADRA2B, vinovată de acest tip de comportament exagerat, este cea care influenţează neurotransmiţătorii. În plus, se pare că putătorii unei variaţii de ADRA2B tind să acorde o atenţie sporită cuvintelor negative, dramatizând constant.

Pentru ca studiul să fie luat în seamă, savanţii au făcut şi un experiment pe 39 de voluntari. Printre participanţi s-au afla şi 21 de persoane purtătoare de mutaţii ale genei amintite mai sus.

Folosind imagistica cerebrală, oamenii de ştiinţă au descoperit că participanţii care aveau mutaţia respectivă prezentau o activitate cerebrală mult mai intensă în acele regiuni ale creierului responsabile cu plăcerea şi răspunsul la ameninţări.

Astfel, coordonatoarea studiului este de părere că gena mutantă este motivul pentru care anumiţi oameni tind să accentueze anumite amintiri negative cauzate de anumite evenimente traumatizante, în timp ce restul oamenilor trec destul de repede peste astfel de momente delicate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top