Sanatate
Semne ale deficientei de magneziu pe care nu trebuie sa le ignori
Magneziul este un nutrient caruia oamenii nu ii acorda suficienta atentie. Totusi, aduce numeroase beneficii organismului, asa ca este ideal sa iti asiguri cantitatea zilnica necesara de magneziu. Afla care sunt semnele deficientei de magneziu. Daca le vei recunoaste, vei sti care este cauza acelor simptome si ce ai de facut.
Semne ale deficientei de magneziu
Anxietate si/sau hiperactivitate. Sunt doua simptome neurologice ale deficientei de magneziu. Nutrientul ajuta celulele din creier sa comunice mai bine. Ajuta creierul sa functioneze mai bine.
Depresia. Depresia poate fi declansata de mai multi factori. Printre ei se numara si deficienta de magneziu. Asta pentru ca lipsa acestui nutrient nu ii va permite creierului sa functioneze asa cum trebuie. Si, astfel, printre altele poate sa apara depresia.
Dureri musculare. Printre rolurile magneziului se numara si faptul ca ajuta muschii sa se relaxeze. Iar daca organismul tau nu primeste suficient magneziu, atunci ar putea sa apara spasmele musculare, crampele si alte probleme localizate la nivelul muschilor.
Greata si/sau voma. Lipsa magneziului in corp isi lasa amprenta si asupra aparatului digestiv. Poate provoca greata sau chiar voma. De aceea este important sa iti iei necesarul zilnic de magneziu din alimentatie sau din suplimente recomandate de medic.
Tensiune arteriala crescuta. Mai multe studii au facut legatura intre tensiunea arteriala crescuta si carentele de magneziu. Desigur, sunt si alti factori care contribuie la aparitia acestei probleme, insa si lipsa magneziului se poate numara printre ele.
Insomnia. Se considera ca lipsa magneziului duce la tulburari ale somnului. Cand primesti cantitatea necesara de magneziu, poti sa adormi mai repede is mai usor. De asemenea, vei avea un somn linistit.
Lipsa energiei. Cand iti privezi corpul de magneziu vei consuma mai multa energie. Asftel, se ajunge la oboseala fizica, dar si psihica.
Pentru a evita astfel de probleme, poti consuma fasole, nuci, seminte, cereale integrale, banane, fructe uscate, avocado, iaurt, ciocolată neagră etc.
Articole pe aceeasi tema:
De unde stii ca ai deficienta de vitamina B12
Ce se intampla cand consumi timp de trei luni vitamina D