Connect with us

Revistateo.ro

8 lucruri pe care NU LE ȘTII despre divorț

Cuplu

8 lucruri pe care NU LE ȘTII despre divorț

Tot mai multe cupluri care se căsătoresc sfârșesc prin a divorța, divorțul devenind astfel o adevărată modă a lumii moderne. Îți prezentăm 8 lucruri pe care nu le știai până acum despre divorț, statistici și date interesante care te vor face să te gândești la această problematică ce intervine în multe cupluri.

DIVORȚURILE SUNT INIȚIATE DE FEMEI
Majoritatea divorțurilor sunt inițiate de femei care reclamă rele tratamente din partea soțului sau incompatibilitatea în cuplu (înțeleasă prin escapade romantice ale soțului ori slaba performanță în pat).
În SUA, 60% dintre cupluri divorțează iar 65% dintre divorțuri sunt inițiate de către femei.

CITEȘTE ȘI: CUM POȚI FACE FAȚĂ UNUI DIVORȚ

FUMATUL DUCE LA DIVORȚ
Potrivit unui studiu din Statele Unite, dacă unul dintre parteneri este fumător există șanse de peste 70% să apară un divorț.

CUM TRĂIESC COPIII PĂRINȚILOR DIVORȚAȚI
Potrivit studiilor efectuate de cercetători și psihologi, copiii crescuți în custodie comună au fost mai fericiți decât cei crescuți de un singur părinte.

DIVORȚUL AFECTEAZĂ ȘCOALA COPILULUI
Copiii care au părinții divorțați în timpul școlii riscă cu până la 50% să abandoneze studiile, mai ales dacă aceștia se află în școala gimnazială sau liceu.

CÂȚI SE RECĂSĂTORESC DUPĂ DIVORȚ
În Statele Unite, 6% dintre perechile care divorțează se reunesc într-o nouă căsătorie, cu trecerea timpului.

OBICEI CIUDAT LA DIVORȚ
Cuplurile din China care ajung în fața primarului sau a notarului distrug stiloul cu care au semnat hârtia de căsătorie sau cea de divorț și aruncă cerneala din el.

DEPRESIA DUCE LA DIVORȚ
50% dintre femei au probleme cu depresia chiar și la 10 ani după ce au divorțat, în condițiile în care tot depresia a fost cauza divorțului pentru acestea.

DACĂ FEMEIA E MAI MARE, DIVORȚUL E MAI POSIBIL
Dacă femeia este mai mare decât bărbatul cu cel puțin 1-2 ani, riscurile de divorț cresc cu până la 53%. Dacă bărbatul este mai mare decât femeia, riscurile sunt mai mici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top