Connect with us

Revistateo.ro

7 sfaturi pe care un tată trebuie să i le ofere fiicei

Stiri

7 sfaturi pe care un tată trebuie să i le ofere fiicei

7 sfaturi pe care un tată trebuie să i le ofere fiicei:

1. Spune-i să nu se teamă de culoarea roz. Cu alte cuvinte, rolul de tată presupune încurajarea fetei să îşi exprime feminitatea şi independenţa. Chiar dacă este mai băieţoasă, spune-i că rozul este o culoare la fel de puternică precum personalitatea ei, iar asta o va scoate în evidenţă.

CITEŞTE ŞI: 10 sfaturi numai bune: Cum să faci pace după o ceartă aprinsă
2. Învaţ-o că cele mai frumoase amintiri se fac în copilărie. În momentul în care tu vei îmbătrâni, iar ea va avea propria familie, să-şi amintească cu drag de momentele în care petreceaţi clipe minunate împreună, iar astfel le va povesti copiilor despre cât de tare era bunicul lor pe vremea când ea era de vârsta lor.

3. Spune-i mereu că eşti cel mai mare fan al ei. Cu siguranţă reprezinţi un model de urmat pentru ea, aşa că de ce nu i-ai spune că şi reciproca este valabilă? Pentru a-i demonstra acest lucru, mergeţi împreună la evenimente care o fac să se simtă în largul ei (concerte, lecţii de balet, plimbări cu rolele prin parc, etc.).

4. Explică-i că a greşi e omeneşte. Mulţi copii ajung să ascundă diferite lucruri de părinţii lor, de teamă că vor fi pedepsiţi sau că îşi vor supăra părinţii. Spune-i că este ceva normal să mai greşeşti din când în când. Caută în sacul cu amintiri câteva dintre năzbâtiile tale şi împărtăşeşte-le cu fiica ta, pentru a vedea că nici tu nu ai fost uşă de biserică.

5. Arată-i cum să refuze politicos pe cineva. Explică-i că nu este obligată să spună mereu „Da”,doar pentru a nu supăra pe cineva. Atunci când nu vrea să facă un lucru, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia dintre voi doi, trebuie să explice politicos că nu este de acord cu lucrul respectiv, venind cu argumente solide, care să închidă gura tuturor.

6. Încurajeaz-o să-şi apere ideile. Personalitatea fiecăruia se defineşte în copilărie, iar dacă fiica ta nu va fi încurajată să-şi urmeze pasiunile, nu va avea curajul să iasă în evidenţă şi să se remarce în viaţa de adult.

7. Fii cât mai deschis. Arată-i că, în ciuda vârstei, eşti capabil să-i înţelegi pasiunile, muzica pe care o ascultă sau hainele în care îi place să se îmbrace. Spune-i că mereu vei fi receptiv la ce are de spus şi indiferent de situaţie vei fi acolo pentru a o asculta şi a o îndruma.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top