Connect with us

Revistateo.ro

6 lucruri care se întâmplă când renunţi la pâine

Stiri

6 lucruri care se întâmplă când renunţi la pâine

Ştiai că aceste 6 lucruri se întâmplă când renunţi la pâine?

1. Vei pierde apa din organism. Dacă renunţi brusc la consumul de carbohidraţi vei observa că ai să pierzi greutate foarte rapid. Nu ţesutul adipos va dispărea ca prin minune, ci apa în exces. Atunci când carbohidraţii se stochează în organism sub formă de glicogen, fiecare gram stochează 3-4 grame de apă.

CITEŞTE ŞI: 3 TIPURI DE PÂINE CU CARE POŢI SLĂBI

2. Te vei simţi mult mai obosit. Când renunţi la carbohidraţi, glicogenul este redus la maxim şi în cele din urmă se epuizează. Ca drept rezultat vei avea parte de oboseală, greaţă, epuizare, slăbiciune şi insomnie. Practic, te vei simţi ca şi cum ai gripă. În timp, corpul tău se va adapta şi te vei simţi mai bine, însă la început va fi un şoc.

3. Nivelul zahărului din sânge se va afla în dezechilibru. Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid.Acest rollercoaster activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apar poftele ori de câte ori te privezi de aceşti carbohidraţi rafinaţi.

4. Creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă. În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri. Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2. De aceea este recomandat să consumi carbohidraţi complecşi, care reglează nivelul zahărului din sânge.

5. Scade nivelul de energie. Cerealele integrale sunt o sursă extraordinară de magneziu, fier şi vitamina B. Aceşti nutrienţi sunt esenţiali pentru menţinerea unui nivel de energie ridicat. De aceea este indicat să înlocuieşti pâinea cu cerealele integrale.

6. Modul în care te antrenezi se va schimba radical. Pe lângă faptul că vei fi lipsit de energie, nu vei fi capabil să duci la capăt un antrenament dificil şi te vei simţi extrem de obosit chiar şi după cele mai uşoare exerciţii.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top