Connect with us

Revistateo.ro

cuisoarelor

Naturiste

6 beneficii nebanuite ale CUISOARELOR. Incearca punctul 3 chiar astazi!

Un condiment aparent banal, pe care il folosesti in cateva deserturi, are mai multe utilizari decat credeai. Afla secretele cuisoarelor.

Au o aroma picanta, care imbunatateste gustul mancarurilor (se folosesc mai ales in preparatele asiatice) si al deserturilor. Proprietatile lor gastronomice sunt mult mai prejos, totusi, decat beneficiile pe care le aduc sanatatii. Principalul component al cuisoarelor este eugenolul, un ulei volatil cu proprietăţi antiinflamatorii uimitoare. La ce ajuta cuisoarele?

1. Amelioreaza durerile dentare

Sunt adevarate minuni pentru durerile de dinti, pentru ca eugenolul este antibacterian si previne inflamatiile. Poti folosi ulei de cuisoare sau chiar sa mesteci cateva cuisoare intregi.

CITESTE SI: 7 minuni pe care le face SCORȚIȘOARA pentru sănătate

2. Remediu pentru piele

Printre calitatile cuisoarelor se numara si cel de a grabi vindecarea vanatailor si de a regenera pielea uscata. Foloseste uleiul pentru a catifela pielea si a scapa de vergeturi.

3. Improspateaza respiratia

Nici macar guma de mestecat nu este la fel de utila precum cuisoarele atunci cand este vorba de reimprospatarea respiratiei. Mesteca-le cand simti nevoia si vei avea respiratia fresh si o cavitate bucala sanatoasa. Tocmai de aceea, spray-urile sau apa de gura au in compozitie extract de cuisoare.

4. Reduc starile de voma

Cuisoarele au rolul de a reduce starile de greata fiind benefice in cazul celor care au rau de mare sau de masina. Daca ai aceasta problema, ia cu tine in calatorie o cutiuta cu aceste mirodenii.

5. Ajuta stomacul

Ceaiul de cuisoare este excelent in cazuri de diaree, balonari sau dureri de stomac, pentru ca ajuta digestia.

6. Combat raceala

Cuisoarele reduc durerile in gat si, in acelasi timp, lupta impotriva virusilor. Consuma o bautura calda din 10 picaturi de ulei de cuisoare, apa calda si miere, de doua ori pe zi, cand esti racit.

CUM LE FOLOSESTI?

Poti folosi cuisoarele ca atare, sub forma de pudra, ulei sau ceai.

Pudra o obtii simplu, prin macinarea cuisoarelor. Uleiul il poti cumpara sau il poti face acasa, adaugand 1/4 de cana de cuisoare la o cana de ulei vegetal si se lasa la macerat cel mult 24 de ore si se foloseste dupa ce strecori cuisoarele. Ceaiul se prepara prin fierberea a jumatate de lingurita de mirodenii la o cana cu apa timp de 10 minute.

Cuisoarele sunt originare din Insulele Mirodeniilor (Moluce, Indonezia) si cresc intr-o planta inalta si subtire, mereu verde. Florile cresc in buchete si arata precum niste clopotei colorati in rosu cu alb. Ceea ce folosim noi drept cuisoare sunt mugurii acestor flori, uscati.

Sursa foto: healthyfig.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top