Connect with us

Revistateo.ro

5 semne că suferi de diabet

Stiri

5 semne că suferi de diabet

5 semne că suferi de diabet:

1. Urinezi prea des. La prima vedere, ai spune că este ceva normal să alergi la toaletă mai des, în special atunci când consumi o cantitate mare de lichide. Cu toate acestea şi un nivel mare de glucoză din sânge poate avea acest efect, căci rinichii se luptă să remedieze această problemă, prin eliminarea mai mare de urină, în special în timpul nopţii.

CITEŞTE ŞI: Cum poti scapa definitiv de diabetul de tip II. Secretele diabetului zaharat

2. Ţi-e sete tot timpul. Atunci când mergi mai des la toaletă, organismul ajunge să se deshidrateze mult mai repede, astfel că ai mereu buzele uscate şi ţi-e sete în permanenţă. Nevoia continuă de lichide, în ciuda unei hidratări corespunzătoare, ar trebui să-ţi dea de gândit.

3. Ai o foame de lup. Indiferent cât ai mânca, organismul îţi cere să-l hrăneşti. Cu toate că poţi pierde câteva kilogram, atunci când suferi de diabet de tip II rezistenţa la insulină este ridicată. Asta înseamnă practic faptul că organismul tău nu asimilează corespunzător insulina pe care pancreasul ajunge să o secrete în exces. Din acest motiv, creierul primeşte informaţii false, prin care este anunţat de faptul că ţi-e foame, chiar dacă tocmai te-ai ridicat de la masă.

4. Te vindeci mai greu. Atunci când te tai, sau te răneşti, vindecarea durează prea mult? Află că o cantitate mare de zahăr în sânge încetineşte acest proces, de unde şi dieta zăracă în zaharuri în cazul celor ce se operează. Cu cât în sângele tău se va afla mai mult zahăr, cu atât va creşte frecvenţa bolilor de piele.

5. Ai probleme cu vederea. Chiar dacă pot fi multe cauze ce duc la o vedere îngreunată, şi diabetul poate fi una dintre ele. Atunci când nivelul de zahăr din sânge creşte, muşchii oculari care susţin cristalinul depun mari eforturi pentru focalizare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top