Connect with us

Revistateo.ro

5 semne că mănânci mult, dar nu realizezi asta

Stil de viata

5 semne că mănânci mult, dar nu realizezi asta

S-ar putea să fii de părere că dieta ta este echilibrată, însă de multe ori există şansa să te înşeli. Iată câteva semne că mănânci mult, dar nu realizezi asta!

1. Te simţi obligată să mănânci tot din farfurie. Ai mereu senzaţia că trebuie să îţi goleştui farfuria chiar dacă te-ai săturat? Asta înseamnă că depăşeşti limita. Este foarte posibil să fi rămas cu acest obicei din copilărie, însă este indicat să scapi de el. Fă-ţi porţii mai mici şi încearcă să conştientizezi momentul în care te-ai săturat.

CITEŞTE ŞI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CORPUL TĂU CÂND ALERGI ÎN CĂLDURĂ

2. Mănânci prea repede. În general, persoanele care mănâncă repede şi nu mestecă mâncarea suficient au tendinţa de a mânca mai mult decât este necesar. Acordă mai multă răbdare la fiecare masă, simte gustul mâncării şi savureaz-o. Astfel creierul tău va avea timp să proceseze faptul că tu îţi hrăneşti organismul şi îţi va da semnale atunci când trebuie să te opreşti.

3. Nu eşti adepta micilor gustări. Gustările dintre mese au rolul de a te menţine sătulă, tocmai pentru a nu da iama în frigider. Obişnuieşte-te să serveşti o mică gustare între micul dejun şi prânz şi una între prânz şi cină. Optează pentru variante sănătoase precum fructe sau iaurt.

4. Mănânci îngheţată în bolul de cereale. În general, cu cât pui mai mult în farfurie cu atât ai tendinţa de a mânca mai mult. Tocmai pentru că ţi se pare că nu ai servit destul. Îngheţata este exemplul perfect. Optează pentru îngheţată pe băţ şi renunţă la torturile sau cutiile mari.

5. Mănânci cereale cu zahăr. Majoritatea cerealelor de pe rafturile magazinelor sunt nocive. Deşi multe dintre acestea sunt cereale integrale, majoritatea conţin foarte mult zahăr, iar tu ajungi să consumi mult mai multe calorii decât crezi. Alege fulgii de ovăz sau de porumb simpli şi eşti mult mai câştigată.

Sura foto: readsh101.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top