Connect with us

Revistateo.ro

5 paşi pentru picioare pregătite de vară

Stiri

5 paşi pentru picioare pregătite de vară

Ai grijă la şlapi. Cea mai bună şi comodă variantă de a-ţi purta picioarele peste vară o reprezintă şlapii. Grijă mare când îi cumperi, căci aceştia trebuie să aibă o talpă destul de groasă, prevăzută cu un suport pentru bolta piciorului. Dacă se îndoaie, înseamnă că nu-ţi va asigura rezistenţa necesară.

Atenţie la transpiraţia picioarelor. După cum este şi normal, temperaturile ridicate va duce la o transpiraţie mai mare a corpului, inclusiv a picioarelor. Dacă trebuie să porţi încălţări care să-ţi acopere piciorul, optează pentru folosirea şosetelor speciale, care absorb transpiraţia şi nu uita să le schimbi cât mai des. În plus, vara trebuie să-ţi laşi descoperite tălpile cel puţin 30 de minute pe zi.

CITEŞTE ŞI: Ai picioarele umflate? Iată câteva remedii rapide

Scapă de băşici. Cea mai mare problemă atunci când vrei să porţi o preche de sandale sau pantofii noi este apariţia băşicilor. Este lesne de înţeles că primul pas este purtarea unor încălţări confortabile, însă dacă se întâmplă să îţi apară astfel de inflamaţii, cea mai bună soluţie este să aplici un leucoplast cu rivanol pentru a preveni o eventuală infecţie, pentru a nu întârzia vindecarea zonei respective.

Poartă încălţăminte tot timpul. Chiar dacă o plimbare desculţ pe plajă este tot ce ai aşteptat, gândeşte-te că asta creşte şansele de a lua diverse baterii, mai ales dacă piele de pe talpă se zgârie din cauza nisipului de la mare.

Tratează-şi călcâiele. După un sezon în care ai purtat şosete sau ciorapi, călcâiele se usucă şi pot chiar crăpa. Scapă de această problemă cu ajutorul unui ulei cu antibiotic, apoi acoperă-le cu un bandaj. Dacă problema persistă, este cazul să te adresezi unui specialist.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top