Connect with us

Revistateo.ro

5 motive psihologice pentru care nu pierzi în greutatea. Uite unde greșești

Dieta si Sport

3 motive psihologice pentru care nu pierzi în greutate. Uite unde greșești

Există cinci motive psihologice importante pentru care s-ar putea să nu reușiți să scăpați cele câteva kilograme în plus. Multe dintre acestea sunt fizice, în timp ce multe altele sunt de fapt psihologice.

Există cinci motive psihologice majore care ar putea fi în spatele incapacității tale de a pierde în greutate. Oricine are probleme cu pierderea în greutate ar trebui să fie în căutarea unui factor psihologic, care ar putea fi în joc.

1. Aveți o lipsă serioasă de control al impulsurilor

Glumele celor din jur nu doar că nu vă ajută, însă adesea efectul lor merge și mai departe. Cineva cu o problemă de control al impulsurilor va avea un timp dificil de a-și pierde greutatea, deoarece lipsa de auto-control este la un nivel pe care cei mai mulți nu-l pot înțelege.

2. Prea multă băutură

Oamenii sunt mai puțin inhibați în general datorită consumului lor de alcool. Dieta unei persoane merge bine până ajung la sfârșitul zilei, iar prietenii săi o convinge să bea și să mănânce. Odată ce bea uită de dietă, pentru că alcoolul provoacă foame.

Regretul apărut dimineața următoare este mai mult legat de alcool decât de alimente. Această persoană nu trebuie neapărat să fie amețită de alcool pentru a nu mai avea grijă de dieta și să înceapă să mănânce cu poftă.

3. Ești victima negocierii tale mintale

Există două moduri diferite în care psihologii descriu acest lucru. În primul rând, aveți o situație de „auto-licențiere”. Acesta este scenariul clasic în care vă spuneți „Am fost atât de bun încât merit o răsplată”.

Nu vă lăsați prinși în negocierile mintale care vă împiedică să vă atingeți obiectivele.

Articol pe aceeași temă: 5 greșeli din cauza cărora nu slăbești. Carmen Brumă îți explică ce nu faci bine

Carmen Brumă este cunoscută pentru stilul de viață sănătos pe care îl urmează. Ea îmbină alimentația sănătoasă cu sportul, iar rezultatele spectaculoase le afișează la fiecare apariție.

Carmen Brumă te învață unde greșești de nu reușești să slăbești.

5 greșeli din cauza cărora nu slăbești

1.Supraestimezi antrenamentul si efectele lui. Daca ai senzatia ca poti sa mananci orice si oricat pentru ca te duci de 2-3 ori pe saptamana la sala, te inseli. Daca vrei sa slabesti NU ESTE SUFICIENT sa mananci sanatos si sa mergi la sala.

Trebuie sa mai ai si un DEFICIT CALORIC , adica sa consumi mai multe calorii decat introduci prin mancare. Din experienta mea, antrenamentele de intensitate moderata maresc pofta de mancare iar antrenamentele foarte intense o scad.

2.“Mancatul sanatos” nu garanteaza slabirea ba poate foarte usor sa ingrase. Migdalele, somonul, nucile, branza, cartofii la cuptor, hummus etc. sunt toate foarte sanatoase dar si foarte calorice. Daca le mananci “la liber” fara control pentru ca sunt ” safe”, s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta atunci cand te vei masura/cantari.

3.Daca “mersul la sala” scade nivelul activitatii fizice nestructurate din programul tau zilnic, iar nu e bine. Pe intelesul tuturor , daca te duci la sala 2 ore pe zi iar dupa aia zaci pe un scaun/canapea si nu mai ai niciun fel de alta activitate ( mers pe jos, spalat, calcat, carat 3 sacose etc) si mananci un pic mai mult , sa nu te mire daca nu vei slabi sau chiar te vei ingrasa.

4.“Eu am eliminat zaharul si l-am inlocuit cu mierea “. Alta greseala pe care o aud des de la oamenii care vor sa slabeasca. De ce? O lingurita de miere are 8-10 g si 25-30 cal. O lingurita de zahar are 5 g si 15-20 cal.

Deci mierea e mai densa si la volume egale contine mai multe calorii. Se absoarbe rapid in sange, creste brusc glicemia, e formata tot din molecule de glucoza si fructoza si o consumam cu generozitate fara mustrari de constiinta.

5.” Eu nu beau apa in timpul antrenamentului si 2-3 ore dupa ca sa slabesc”. GRESIT. Nu esti sportiv de performanta care are de facut cantarul in cateva ore, esti o persoana care vrea sa elimine GRASIMEA, adica sa slabeasca.

Din pacate organismul nostru renunta la grasime cu mare greutate, in ultimul rand. Elimina mai intai apa, apoi continutul intestinal, glicogenul, masa musculara si abia apoi grasimea. Cand pune la loc, acumuleaza exclusiv grasime.

Lipsa hidratarii afecteaza in mod negativ procesul de slabire de asta e nevoie sa bei apa daca vrei sa dai jos grasime. Atat in timpul antrenamentului cat si dupa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top