Connect with us

Revistateo.ro

5 motive pentru a consuma frunzele acestei plante

Stiri

5 motive pentru a consuma frunzele acestei plante

Diferite studii de la mai multe universităţi de renume au demonstrat că această plantă este eficientă în combaterea a numeroase boli şi ideală pentru curele de slăbit. Păpădia, căci despre ea este vorba, este planta cu cele mai multe întrebuinţări. Iată 5 motive pentru a consuma frunzele acestei plante:

1. Ajută la pierderea în greutate. Ceaiul din frunze de păpădie poate fi la îndemâna oricui şi reprezintă o soluţie rapidă de a scăpa de kilogramele nedorite, într-un mod sănătos. Acesta are un efect diuretic şi detoxifiant puternic, iar pilejul ideal de a-l consuma este primăvara, atunci când păpădiile se găsesc din belşug.

CITEŞTE ŞI: 5 alimente care îţi dau energie pe tot parcursul zilei

2. Frunzele acestei plante conţin multivitamine. O ceaşcă de frunze de păpădie conţine, în medie, 186% din DZA de vitamina A, 21% DZA vitamina C, 9% DZA vitamina B1, 11% DZA vitaminele B2 şi B6 şi o cantitate impresionantă de vitamina K, 357% DZA.

3. Sunt o sursă bogată de fier. Aceste frunze, la fel ca cele de pătrunjel, au o cantitate mare de fier. Mai exact, o cană de frunze de păpădie are 1,7 miligrame fier, făcându-le ideale pentru alimentaţia de zi cu zi.

4. Frunzele de păpădie conţin mult calciu. În caz că nu ştiaţi, o cană de frunze din această plantă conţine 10% din doza zilnică de calciu recomandată. Pentru a te bucura cât mai mult de proprietăţile ei, adaugă două ceşti de frunze de păpădie la un smoothie din portocale, kiwi sau smochine.

5. Frunzele de păpădie au proprietăţi anticancerigene şi antiinflamatoare. Tocmai din acest motiv nutrienţii din compoziţia lor contribuie la reducerea apariţiei cancerului, a sclerozei multiple ori a cataractei. Aceste frunze sunt ideale şi pentru cei care suferă de astm ori alte boli inflamatorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top