Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 lucruri care te vor surprinde la propriul tău corp

În afara faptului că totul este controlat de creier, există o serie de alte centre de comandă și de reacție în tot corpul despre care merită să afli câte ceva.

5 lucruri care te vor surprinde la propriul tău corp:

1. De ce ni se încrețește pielea degetelor dacă le ținem mai mult timp în apă?

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest lucru s-a întâmplat de-a lungul evoluției speciei umane și că în trecut, acum mii de ani, asta nu se întâmpla. Motivul pentru care ni se încrețesc degetele este să putem prinde obiectele umede din apă. Dr. Tom Smulders susține că dacă acum 10 ani oamenilor li se încrețeau degetele dacă stăteau mai mult timp în apă, aceștia erau capabili să își procure hrana din apă, luând-o doar cu mâna (să pescuiască, să culeagă diverse plante comestibile din lacuri etc).

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CORPUL TĂU CÂND ALERGI PE CANICULĂ
2. De ce ni se pare că nu ieșim bine în poze sau videoclipuri?

Și pentru acest lucru există un răspuns. Corpul nostru este asimetric iar în momentul în care te uiți în oglindă, poziția corporală nu este aceeași pe care o ai în fața aparatului de fotografiat ori a camerei de luat vederi. În oglindă ne privim cu o simetrie bilaterală, însă în realitate suntem asimetrici.

3. De ce simțim o senzație de plăcere când ne scărpinăm?

Oamenii de știință susțin că motivul pentru care simțin plăcere când ne scărpinăm este pentru că avem senzația falsă transmisă de celulele nervoase cum că umflătura sau alergia care persistă dispare imediat.

4. De ce încărunțim?

La această întrebare trebuie dat un răspuns din chimie. Cu înaintarea în vârstă, omul produce peroxid de hidrogen, o substanță ce blochează evoluția în continuitate a melaninei, cea responsabilă de culoarea părului.

5. De ce ne place să urinăm când afară e frig?

Tocmai pentru că este frig. Având în vedere că nu mai transpirăm, toate substanțele sudoripare sunt eliminate prin urină.

Sursa foto: miscuriosidades.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top