Connect with us

Revistateo.ro

5-Intrebari-la-care-sigur-nu-stii-raspunsul,-dar-vrei-sa-il-afli-2

Stiri

5 Intrebari la care sigur nu stii raspunsul, dar vrei sa il afli!

Intotdeauna vor exista intrebari al caror raspuns te macina si pe care vrei sa il afli. Elucidam cateva dintre acestea pentru tine! Iata 5 intrebari la care sigur nu stii raspunsul, dar vrei sa il afli!

5 Intrebari la care sigur nu stii raspunsul, dar vrei sa il afli!

1. Daca sangele este rosu, venele de ce sunt albastre?
Sangele va fi intotdeauna rosu, iar faptul ca venele sunt de culoare albastra se datoreaza unui fenomen optic. Cand lumina penetreaza pielea, aceasta intalneste celule care o absorb si o reflecta intr-o alta nuanta. In cazul venelor, este cea albastra.

2. De ce artistii nu canta cu accent?
Multi artisti din Marea Britanie, de exemplu, canta cu accent american, desi cel nativ este britanic, evident. Te-ai intrebat vreodata de ce se intampla acest lucru? Totul tine de fonetica si ritm. Accentul este fortat in timpul cantecului, mai ales cand cantaretul atinge note inalte, astfel melodia rezultata va suna tipic americana.

5 Intrebari la care sigur nu stii raspunsul, dar vrei sa il afli!

CITESTE SI: 30 de curiozitati care iti vor face ziua mai buna

CITESTE SI: 6 curiozități despre GUMA DE MESTECAT

3. Pana la urma, de ce a fost rosia considerata leguma daca este fruct?
Arata ca o leguma, dar este fruct, deoarece rosia contine semintele plantei, iar asta o clasifica ca fiind fruct. De ce aceasta confuzie? La data de 3 martie 1883 a fost semnat Actul Tarif, care cerea tuturor importatorilor de legume sa plateasca taxe. Desi rosia este fruct, s-a vrut plata taxelor si de catre cei care plantau acest aliment, asa ca rosia a fost declarata leguma.

4. De ce ne vin idei geniale cand facem dus?
Avem cele mai bune idei atunci cand facem dus, deoarece acesta implica o actiune mecanica, care nu necesita efort intelectual. Astfel, mintea iti este eliberata de stres si iti este mai usor sa ai idei bune.

5. De ce avem sprancene?
Care este utilitatea sprancenelor, mai ales daca le pensam si tundem o data la doua saptamani? Ei bine, acestea au ca scop absorbtia transpiratiei, pentru ca daca aceasta iti intra in ochi, poti orbi temporar, iar nimeni nu vrea acest lucru.

Stiai aceste lucruri? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Themominmemd.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top