Connect with us

Revistateo.ro

ametesti

Inedit

5 boli pe care le poti avea daca AMETESTI

Iti vajaie capul, vezi negru in fata ochilor si ti se inmoaie genunchii? Faptul ca ametesti iti poate indica afectiuni serioase. Iata 5 dintre acestea.

Vertijul este cauzat, de cele mai multe ori, din cauza unei probleme in centrul de echilibru din urechea interna. Totusi, sunt cateva afectiuni care dau stari de ameteala. Iata 5 dintre aceastea.

1. Hipertensiune arteriala ortostatica

Daca ametesti cand te ridici de pe scaun este posibil sa ai hipertensiune ortostatica, adica presiunea sangelui creste atunci cand faci miscari bruste. In sine, nu este o problema, insa e bine sa te testezi, caci poate fi un simptom al bolii Shy-Drager, ce deregleaza sistemul nervos, iar ritmul cardiac, tensiunea si digestia sunt complet date peste cap.

CITESTE SI: Ce BOLI ascunde SIMPLA OBOSEALĂ

2. Tensiune arteriala scazuta

Cand tensiunea arteriala este mica, ametesti pentru ca nu ajunge suficient sange la creier, iar acesta este privat de oxigen. Ameteala este insotita de alte simptome precum: transpiratie, slabiciune, stare de greata sau dificultati de respiratie.

3. Diabet

Daca ametesti este posibil sa ai diabet. Diabetul este fie din cauza hipoglicemiei – cantitate mica de glucoza in sange – sau hiperglicemie – cand exista surplus de zahar in sange si organismul nu produce suficienta insulina pentru a transforma glucoza in energie.

4. Hiperventilatie

Respiratia precipitata prin care se elimina dioxidul de carbon dupa ce la ameteli si provoaca o senzatie de furnicatori la nivelul membrelor. Hiperventilatia este cauzata fie de stres sau emotii, fie de incercarea organismului de a restabili echilibrul acido-bazic.

5. Afectiuni endocrine

Disfunctiile glandei tiroide te fac sa ametesti si sa iti pierzi echilibrul. Hipertiroidismul provoaca palpitatii, respiratie sacadata si ameteala. Hipotiroidismul incetineste activitatea inimii si da o stare de slabiciune generalizata.

CITESTE SI: 5 sfaturi practice ca să nu ți se facă rău în mașină, la drum lung

Alte doua cauze ale ametelilor pot fi: deshidratarea sau efectele secundare ale medicamentelor. Daca ai prea putina apa din cauza caldurii, poti sa ametesti, din cauza ca organismul se suprasolicita in incercarea de a se racori. Anumite medicamente, precum betablocantele (propanol, atenolol, metoprolol) limiteaza bataile inimii, scad numarul celulelor rosii si duc la aparitia vertijului.

Daca ametesti foarte des, consulta urgent un medic!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top