Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

5 sfaturi practice ca să nu ți se facă rău în mașină, la drum lung

Vacanțele de vară fără drumeții nu își au rostul. Dacă drumul este foarte lung și greu, e posibil să ți se facă rău. Evită senzația de greață și urmează următoarele sfaturi pentru a nu vomita în mașină în drum spre destinația ta preferată.

5 sfaturi practice ca să nu ți se facă rău în mașină, la drum lung:

1. STAI PE LOCUL COPILOTULUI

Scaunul din față este recomandat pentru cei care amețesc ușor în timpul unei călătorii lungi, mai ales în zilele caniculare de vară. Scaunele din spate, avertizează specialiștii, sunt ceva mai vulnerabile atunci când mașina ia curbe sau pune brusc frână din cauza lipsei centurii de siguranță, în cele mai multe cazuri.

CITEȘTE ȘI: CUM TE SCAPĂ BORȘUL DE MAHMUREALĂ
2. NU-ȚI MIȘCA DES CAPUL!

Cu siguranță piesajul te atrage însă nu te uit după fiecare copac, clădire sau tăbliță pe care scrie numele localității în care intri dacă ți se face ușor rău. Uită-te doar în fața, pe linia șoselei, deoarece aceasta este poziția corporală care oferă cel mai lesne informații creierului, când autovehiculul se află în mișcare.

3. NU CITI ÎN MAȘINĂ!

Evită să te concentrezi prea mult asupra telefonului mobil iar despre a citi o carte nici nu poate fi vorba. Mașina ar putea să fie mai săltăreață când trece pe un drum denivelat iar ochii tăi vor pierde rândurile paginii cărții pe care o citești, la care adaugă și deranjul pe care îl suferă stomacul tău la fiecare drum anevoios.

4. IA O LĂMÂIE CU TINE!

Lămâia are proprietăți anti-amețeli. Când simți că ți se face rău și ești pe punctul de a vomita, taie o lămâie în două și gustă din jumătatea acestui fruct acru. Îți vei reveni imediat.

5. BEA SUC SAU CEAI DE GHIMBIR!

Fă-ți de acasă un ceai de ghimbir și ține-l la rece înainte de a porni la drum. Ghimbirul te va calma atunci când te va durea capul, anunțând senzația de greață în timpul voiajului.

Sursa foto: menshealth.es

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top