Connect with us

Revistateo.ro

4 vitamine care te ajută să te îngraşi

Stiri

4 vitamine care te ajută să te îngraşi

Vitaminele şi mineralele sub formă de suplimente sunt recomandate atât celor care ţin o cură de slăbire, cât şi celor care vor să-şi încetinească metabolismul ori să-şi crească pofta de mâncare, pentru a se îngrăşa.

Înainte de toate trebuie să descoperi sursa problemei cu greutatea. Fie este posibil să suferi de o boală care nu-ţi permite să asimilezi toate substanţele hrănitoare din regimul alimentar, fie nu te hrăneşti corespunzător ori ai adoptat o dietă nepotrivită pentru tine.

CITEŞTE ŞI: Ai crampe musculare? Iată ce trebuie să știi!

O variantă de a te îngrăşa este dieta multicalorică, însă şi aici rişti să aduni prea multă grăsime, mai ales dacă ai o masă musculară scăzută, lucru care te poate chiar îmbolnăvi. Astfel, pentru o bună funcţionare a metabolismului, este nevoie să te asiguri că greutatea adăugată este formată şi din masă musculară, nu doar grăsime. Iată 4 tipuri de vitamine care te ajută să te îngraşi sănătos.

Creatina. Aceasta este un supliment ce trimite energie în doze puternice în muşchi, dar de scurtă durată. Se recomandă deci celor care merg la sala de fitness, întrucât le poate creşte cantitatea de exerciţii fizice, care, la rândul ei, va duce la o creştere a masei musculare, pentru a nu depozita prea multă grăsime în organism.

Tiamina (Vitamina B1). Vitamină solubilă în apă, tiamina va duce la creşterea apetitului faţă de mâncare, după cum arată o serie de studii recente. Asta înseamnă că va trebui să mănânci mai mult, nu doar să iei această vitamină.

Zincul. Lipsa zincului în organism va duce la un aspect inestetic al pielii şi la o fragilitate a unghiilor şi a părului. Tot absenţa acestui complex te poate lăsa fără poftă de mâncare, astfel că trebuie să te asiguri că ai suficient zinc în organism.

Multivitamine. Un cocktail de vitamine potrivit nevoilor tale, alături de o alimentaţie echilibrată, ajută la o creştere în greutate în mod sănătos. Printre vitaminele care te-ar putea ajuta să te îngraşi se află iboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3, vitamina PP), acid folic, vitamina A, B6, B12, vitaminele C și E.

ATENŢIE! ACEST ARTICOL ESTE SCRIS CU TITLU INFORMATIV. NU SE RECOMANDĂ ÎNCEPEREA UNUI TRATAMENT CU SUPLIMENTE ALIMENTARE FĂRĂ UN CONSULT ÎN PREALABIL LA UN SPECIALIST!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top