Connect with us

Revistateo.ro

4 metode NATURALE care SCURTEAZA MENSTRUATIA. Te ajuta sa scapi si de dureri!

Naturiste

4 metode NATURALE care SCURTEAZA MENSTRUATIA. Te ajuta sa scapi si de dureri!

Foarte multe femei au probleme grave cu menstruatia, iar durerile sunt de multe ori insuportabile. Iata 4 metode naturale care scurteaza durata ciclului menstrual.

Menstruatia este de departe cea mai mare bataie de cap a unei femei. Inainte de a incerca metodele de mai jos este indicat un consult ginecologic, pentru a te asigura ca durerile menstruale nu sunt cauzate de o anumita afectiune.

Iata cele 4 metode naturale care scurteaza menstruatia si care te ajuta sa scapi si de dureri:

1. Bea cat mai multa apa si ai grija ce alimente consumi.

In caz ca nu stiai, alimentatia zilnica iti poate influenta si menstruatia. Chiar daca ti se pare un sfat banal, incearca pe viitor sa incluzi in meniul zilelor respective fructe si legume crude, cat mai naturale, intrucat acestea te vor ajuta sa ai o menstruatie redusa, iar durerile vor fi mult mai reduse ca intensitate. Totodata, atunci cand bei apa suficienta esti si mai bine hidratata, iar crampele vor fi mai putin dureroase ca de obicei.

In schimb, produsele pe baza de cofeina dar si sucurile carbogazoase nu vor face altceva decat sa deshidrateze organismul.

CITESTE SI: 5 motive care te fac sa ai MENSTRUATIA NEREGULATA

2. Evita sa consumi sare in exces.

Sarea, la fel ca si cafeaua sau bauturile carbogazoase cauzeaza balonare si retentie de apa, astfel ca te vei trezi cu dureri mai puternice decat de obicei.

3. Poti consuma ciocolata neagra.

Bogata in antioxidanti, deliciosul sortiment de ciocolata iti va da o stare de spirit mult mai buna si cu ajutorului lui vei avea o menstruatie mai scurta si cu dureri mai mici.

4. Ceaiul din frunze de zmeura te scapa de dureri.

Acest ceai este cunoscut in popor sub numele de „ceaiul femeilor” si este bogat in minerale ce ajuta in lupta contra sindromului premenstrual, la ameliorarea durerilor pe durata menstruatiei dar si la scurtarea acesteia.

Tu ce alte metode pentru a scurta menstruatia mai cunosti?

Sursa foto Shutterstock

CITESTE SI: MENSTRUAȚIA ANORMALĂ: 9 cauze explicate pe înțelesul tuturor femeilor

MENSTRUAȚIA ANORMALĂ: 9 cauze explicate pe înțelesul tuturor femeilor:

1. SARCINA
Cauza: Relație intimă fără protecție sau chiar așezatul pe o suprafață cu spermatozoizi proaspeți. În acest caz, notezi foarte repede dacă îți întârzie ciclul menstrual, mai ales că știi foarte bine dacă ai făcut sex neprotejat în ultima vreme sau nu. Cum poți afla adevărul? Prin banalul test de sarcină!

2. AI RENUNȚAT LA PASTILELE ANTICONCEPȚIONALE
Dacă renunți la anticoncepționale, ciclul tău menstrual poate fi dat peste cap. Corpul tău are nevoie de 6 luni pentru a se obișnui fără pastilele pe care le luai frecvent, adică o jumătate de an pentru a-ți regla menstruația.

3. SINDROMUL OVARULUI POLICHISTIC
Cauza: genetică, exces de insulină, inflamație rapidă în urma unei infecții locale. Sindromul ovarelor polichistice este o dezordine de tip endocrin frecventă în rândul femeilor. Acest sindrom poate fi tratat prin diferite modalități: anticoncepționale sau chiar medicamente pentru diabetici.

4. INSUFICIENȚA PRIMARĂ A OVARELOR
Cauza: genetică, boli autoimune. Această problemă de sănătate afectează 1 din 100 femei care au sub 40 de ani. În mod popular se numește „menopauza prematură”, asta însemnând că produci hormoni inconsistenți.

5. ADOLESCENȚA
Dacă ești adolescentă, este perfect normal să ai o menstruație anormală până la vârsta de 18-20 ani. Și asta deoarece ești în continuă dezvoltare și chiar și ciclul tău menstrual are nevoie de timp (chiar ani de zile) pentru a-și crea o rutină.

6. STRESUL
Cauza: Bărbații, școala, munca, lipsa de perspectivă. Încearcă metode anti-stres precum yoga sau alergatul în parc. Mai ales că a venit primăvara.

7. CONSUMUL DE MEDICAMENTE PERICULOASE
Dacă ai consumat medicamente care îți transformă starea de spirit una dintre cauze poate fi dereglarea ciclului menstrual, dincolo de starea de umor.

8. SLĂBEȘTI SAU TE ÎNGRAȘI REPEDE
Dacă îți schimbi silueta de la o lună la alta, sau mai rău, de la o săptămână la alta, îți vei deregla complet ciclul menstrual.

9. ALĂPTATUL
Cauza: Pur și simplu, ai născut o ființă minunată. Și alăptarea poate afecta ”normalitatea” menstruației, deoarece există un flux de hormoni care se activează și dezactivează cu viteza sunetului în timp ce îți alăptezi bebelușul. Alăptarea poate provoca inclusiv absența menstruației pentru o perioadă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top