Connect with us

Revistateo.ro

3 sucuri delicioase care te scapă de colesterol

Sanatate

3 sucuri delicioase care te scapă de colesterol

Din momentul acesta nu mai ai motive să te plângi că ai colesterolul rău prea mare și nu știi niciun remediu natural pentru a-l diminua. Îți prezentăm 3 rețete delicioase de la mama natură pentru a reduce colesterolul rău și a evita astfel bolile de inimă.

SUCUL PASIUNE PURPURIE
Ingrediente:
4 mere golde sau ionatan
1/4 varză roșie
o lămâie verde

CITEȘTE ȘI: SOLUȚII EFICIENTE CARE TE AJUTĂ SĂ SCAZI COLESTEROLUL

Spălați legumele și fructele de mai sus, tăiați-le bucățele și apoi le treceți la mixaj prin blender. Acest suc se consumă imediat după ce l-ai obținut și se poate ține și la frigider, dar nu mai mult de două zile. Datorită conținutului de vitamina C din lămâie, efectul său antioxidant va evita formarea colesterolului rău.

SUC DELICIOS CU TURMERIC
Ingrediente:
2 mere
3 morcovi
3 tulpini de țelină
3 cm de ghimbir
2 lămâi
2 pere
turmeric prospăt sau pudră

Toate ingredientele de mai sus se amestecă împreună cu ajutorul blenderului. Sucul se consumă pe loc și ajută la reducerea colesterolului.

SFECLA INIMII
Ingrediente:
1 măr
1 sfeclă roșie
2 morcovi
1 lămâie
1 portocală

Vitaminele și antioxidanții din acest suc îl transformă într-o adevărată armă împotriva colesterolului din sânge. Sucul se face cu ajutorul mixerului și se consumă pe loc. Poți să-l păstrezi și în frigider.

CE ESTE COLESTEROLUL:
Colesterolul este un alcool organic care se produce în țesuturile organismului ș este transportat în sânge. Colesterolul se concentrează la nivelul ficatului, al măduvei spinării, creierului sau la nivelul plăcii de aterom, astfel producându-se ateroscleroza.

Anumite procese biologice și chimice din organism nu se pot realiza fără ajutorul colesterolului, acest lucru conferindu-i importanța sa. Însă un colesterol excesiv de mare este asociat cu bolile cardiovasculare, accidentele vasculare cerebrale, cardiace sau oculare.

Colesterolul este esențial în menținerea integrității celulare, intervine la nivelul sinapselor nervilor, intervine în sistemul imunitar, chiar împotriva cancerului, este precursorul major al vitaminei C din alimentele consumate.

Formula chimică a colesterolului este C27H46O.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top