Connect with us

Revistateo.ro

3 nutrienți OBLIGATORII pentru copii

Sanatate

3 nutrienți OBLIGATORII pentru copii

Coloranții și conservanții din mâncare pot provoca ADHD la copii, arată mai multe studii și păreri ale medicilor. Copiii se pot trezi cu căderi de energie dacă le lipsesc minim 3 nutrienți importanți, în condițiile în care masa principală conține neapărat zaharuri.

DHA
Este un acid gras esențial neprodus de corpul uman, ceea ce înseamnă că micuții îl vor lua din alimente. Un DHA scăzut înseamnă o memorie mai proastă și o incapacitate de concentrare a copilului, fapt care îi poate afecta dezvoltarea personală și rezultatele de la școală. DHA aduce energie și putere de concentrare copilului tău. Poate fi consumat din: nuci, migdale, semințe de cânepă sau semințe de in.

VITAMINA D
Se regăsește în ciupercile shiitake și are un rol important pentru dezvoltarea copilului. Copiii care au vitamina D scăzută în sânge pot avea pierderi de memorie și o slabă imunitate. Copiii care consumă vitamina D3 pot preveni gripa sezonieră, arată mai mulți specialiști. Vitamina D este produsă prin expunerea la soare, însă din cele 365 de zile ale anului nu toate sunt însorite.

PROTEINELE
Se găsesc în fasole, linte, vlăstari și alte leguminoase. O zi ideală pentru un copil, ca să dea randament la școală și să mai aibă și chef de joacă după terminarea orelor, este o zi care începe cu un nivel echilibrat de zahăr în sânge. Se recomandă cerealele și alte produse pline de proteine pentru copii, mai ales atunci când sunt în creștere. Proteinele ajută la dezvoltare musculară și rezistență.

Alte alimente bogate în:
VITAMINA D: – ouăle, peștele, uleiul de ficat de cod, ficatul, lactatele
PROTEINE: – peștele (conține Omega3), carnea de pui fără piele, iaurtul degresat, laptele degresat, fructele de mare, carnea macră de vită, brânza de vaci slabă, ouăle fierte (nu cele prăjite!!!), ficat de pui, struguri și stafide, mazăre, ciuperci, conopidă, praz, spanac, usturoi, varză, pastă de tomate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top