Connect with us

Revistateo.ro

3 lucruri pe care bebelusii le invata in burta mamei

Stil de viata

3 lucruri pe care bebelusii le invata in burta mamei

Oamenii de stiinta au facut descoperiri uluitoare despre ce se intampla cu bebelusii cat timp sunt in burta mamei. Acestia se obisnuiesc cu o serie de lucruri despre care oamenii cred ca le experimenteaza dupa ce se nasc.

3 lucruri pe care bebelusii le invata in burta mamei

1. Experimenteaza gusturi. Profesorul Peter Hepper de la Queen’s University din Belfast (Irlanda de Nord) sustine ca bebelusii stiu ce gust are mancare dinainte sa se nasca. Hepper a realizat un studiu in care mai multe femei insarcinate consumau alimente precum usturoiul sau ceapa pentru a vedea daca bebelusii pot recunoaste aroma.

Rezultatele au fost surprinzatoare: copiii ai caror mame au mancat usturoi sau ceapa au mancat aceste alimente inainte de varsta de 8 ani. Ba mai mult, pe la 3-4 ani, micutii au stiut sa faca diferenta intre cele doua legume.

2. Aud sunete. Oamenii de stiinta din Finlanda au realizat un experiment in care au fost implicate mai multe mamici. Ei si-au dorit sa afle daca intr-adevar bebelusii reactioneaza la anumite zgomote sau melodii.

Bebelusii ale caror mamici ascultau cantece de leagan au reactionat la melodii. Acestia au devenit mai relaxati in burticile mamicilor, spre deosebire de bebelusii celor care nu au primit acest tratament.

CITESTE SI: Dovada ca laptele matern e cel mai puternic antibiotic pentru bebelusi

3. Diferentiaza vocile. Athena Voloumanos (reputat psiholog la New York University) a realizat in urma unor studii ca bebelusii pot diferentia vocile umane de alte zgomote.

Atunci cand cineva vorbeste si atinge burtica mamei, bebelusul are capacitatea de a simti afectiunea si caldura acelei persoane. S-a mai aflat ca daca in mediul femeilor insarcinate exista multe zgomote sau certuri, cei mici devin agitati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top